Pokémon Scarlet ve Violet Oyununun Fragmanları Yayınlandı

Pokémon Scarlet ve Violet işbirliği her şeyi değiştirebilir. Artık arkadaşlarınızla gerçek çok oyunculu bir oyun oynayabilirsiniz.

Çarşamba günü, The Pokémon Company, Pokémon Scarlet ve Pokémon Violet’i gösteren yeni bir fragman yayınladı. Önceki oyunlarda olduğu gibi, oyun da Pokémon ticareti ve dünyanın her yerinden dövüş eğitmenleri gibi tanıdık çok oyunculu özelliklere sahip olacak. Ancak Scarlet ve Violet aynı zamanda toplam dört eğitmen için ortak oyun oynayacak. Sizin ve arkadaşlarınızın yeni Paldea bölgesinin keyfini çıkarma yollarını genişletecek.

Scarlet ve Violet, serinin ilk açık dünya RPG oyunları olarak tanıdık Pokémon formatını sarsıyor. Onları arkadaşlarınızla oynayabileceksiniz. Union Circle’a gidin ve işbirlikçi oyun için en fazla üç kişiyi davet edin. Bir sürüme göre birlikte “vahşi Pokémon ile savaşabilir,” Paldea bölgesinin açık tarlalarında macera yaşayabilir ve “arkadaşlarınızla istediğiniz gibi zaman geçirebilirsiniz”. Siz ve arkadaşlarınız, Tera Raid Battles’da Tera Pokémon’u yenmek için birlikte çalışabilir; Pokémon’un Paldea bölgesine özgü yeni mücevher görünümlü formu olan Terastal Pokémon’u Pokédex’inize eklemek için savaşabilirsiniz.

Pokémon Scarlet ve Violet ile Çok Oyunculu Oyunun Keyfini Çıkarın

Scarlet ve Violet işbirliğinin bölgelere mi, ayrı olaylara mı yoksa başka bir şekilde kapılı mı olduğu belli değil. Ancak fragman, Efsanevi Pokémon Koraidon ve Miraidon’a birlikte binen, Pokémon‘u gösterirken bir kasaba meydanında takılan ve dışarıda duran oyuncularıyla ortaya çıktı. Tüm bunlar macera ve keşfetmeyi vurgular. Önceki Pokémon oyunlarındaki daha temel çok oyunculu özelliklerden bir ayrılma hissi verir. Scarlet ve Violet ayrıca, eğitmenlerin diğer oyuncuları görmesine izin veren, ancak bunun gerçek zamanlı olup olmadığını belirtmeyen ve gerçek etkileşime izin vermeyen vahşi alanlara da sahipti.

Scarlet ve Violet, özellikle oyunun ana bölümlerinde gerçek zamanlı çok oyunculu keşiflere izin vermek, ileriye doğru önemli bir adım olacaktır. Pokémon oyunları her zaman işbirlikçi bir kalbe sahipti. Birlikte çalıştığınızda bir Pokédex’i tamamlamak çok daha kolay hale geldiğinden, arkadaşlarınızla toplama, ticaret yapmak teşvik edildi. Gerçek zamanlı çok oyunculu – yalnızca ayrı örneklerde veya bölgelerde bile olsa – bu değerin bir devamı ve geçmişteki bu ortak özelliklerin bir doruk noktası olacaktır.

Pokemon Takası Bu Oyunda da Mevcut

Geçmişteki oyunlarda olduğu gibi, Scarlet ve Violet’te de Pokémon’u diğer oyuncularla takas edebilirsiniz. Belirli bir oyuncuyla ticaret yapmanıza izin veren “Bağlantı Ticareti” yapmak için Poké Portalı’nı kullanın. Ayrıca bir Pokémon seçmenize ve rastgele bir oyuncu ile ticaret yapmanıza izin verecek olan Sürpriz Ticareti de yapabilirsiniz.

Bir uyarı… Sürpriz Ticaret, başlangıçta “Harika Ticaret” olarak adlandırılan Scarlet ve Violet’da tanıtıldı. bir dizi istenmeyen sonuçla sonuçlandı. Oyuncular, bölgenin Pokédex’inin bir parçası olmayan Pokémon’u eklemek için Scarlet ve Violet’i hacklediler. (Bu, oyuncuların diğer oyunlardan kendi cep canavarlarını ithal etmelerine izin verecek olan bu oyunlar için Pokémon Home’un piyasaya sürülmesinden önceydi.) Hacking ayrıca birkaç oyuncu için çökmelere neden oldu. Mart 2020’de The Pokémon Company, bu çökmeleri düzeltmeye çalışan bir yama yayınladı. Ocak 2021’de The Pokémon Company, “yasadışı olarak değiştirilmiş verilerle” oynayan herkesi yasaklayacağını söyledi.

Pokémon Scarlet ve Pokémon Violet, önceki oyunlarda olduğu gibi Link Battles’a da sahip olacak. (Scarlet ve Violet’in bir parçasıydı. Ancak daha yakın zamanda piyasaya sürülen Pokémon Legends: Arceus’ta değil.) Scarlet ve Violet’te, Poké Portal’da bu seçeneği seçerek diğer oyuncularla savaşabileceksiniz.

Exit mobile version