Pokemon Scarlet ve Violet Arasındaki Farklılıklar

Pokemon Scarlet ve Violet oyunu geçtiğimiz günlerde çıktı. İşte Pokemon oyunları arasındaki en büyük farklar.

Pokemon Scarlet ve Violet, sevilen canavar yakalama serisi için yepyeni bir nesli başlatarak 18 Kasım 2022 Cuma günü Nintendo Switch’e geldi. Temel macera her iki oyunda da aynı olsa da, her sürümde deneyimi farklı kılan birkaç farklı öğe bulunur. Bunlara bir avuç özel Pokemon ve hatta bazı benzersiz karakterler dahildir.

Hangi versiyonu seçeceğinize karar vermek için yardıma ihtiyacınız varsa, işte Pokemon Scarlet ve Violet arasındaki en büyük farkların hepsi.

Pokemon Scarlet ve Violet Arasındaki Farklar

Sürüm Farklılıkları Akademiniz

Maceranıza Paldea’daki en eski okul olan Naranja Academy’de (Pokemon Scarlet’te) veya Uva Academy’de (Pokemon Violet’te) yeni bir üye olarak başlayacaksınız.

Her akademinin farklı bir adı ve amblemi olmakla kalmaz, gittiğiniz okula bağlı olarak karakteriniz de farklı bir üniforma giyer. Resmi Pokemon web sitesi, oyunun hangi sürümüne sahip olduğunuza bağlı olarak okullar arasında “diğer ayrıntıların farklılık göstereceğini” söylüyor.

Profesör

Farklı akademilere ek olarak, her sürümde farklı bir Pokemon profesörü bulunur. Pokemon Scarlet oyuncuları Profesör Sada ile tanışacak, Pokemon Violet oyuncuları ise bunun yerine Profesör Turo ile tanışacak.

Pokemon evrimi veya habitatları gibi alanlarda uzmanlaşmış diğer oyunlardaki profesörler ise, Sada ve Turo, Paldea bölgesinde aktarılan bilgileri araştırıyorlar ve tasarımları, kendi oyunlarını süsleyen efsanevi Pokemon’u yansıtıyor gibi görünüyor.

Pokemon Scarlet maskotu Koraidon gibi, Profesör Sada tarih öncesi bir görünüme sahipken, Profesör Turo’nun takımı Pokemon Violet maskotu Miraidon gibi daha fütüristik görünüyor.

Sürüme Özel Pokemon

Serideki önceki oyunlar gibi, yalnızca her sürümde bulunabilen bazı Pokemonlar da var. Yani hepsini yakalamak ve Pokedex’inizi tamamlamak istiyorsanız, karşıt sürüme sahip başka bir oyuncuyla ticaret yapmanız gerekecek.

Şimdiye kadar onaylanan tüm sürüme özel Pokemonlar:

Scarlet münhasırları

Menekşe münhasırları

Pokemon Scarlet ve Violet, 18 Kasım’da Switch için çıktı. Ek bir bonus olarak, 28 Şubat 2023’ten önce oyunlardan birini satın alan herkes, oyunlarında özel bir Pikachu alabilecek. Bu özel Pokemon, normalde öğrenemeyeceği bir saldırı olan Fly’ı bilir ve Terastalize olduğunda uçan bir tür haline gelir.

Exit mobile version