POCO M3 Pro 5G Uygun Fiyatıyla Tanıtıldı!

POCO M3 Pro

POCO M3 Pro 5G bugün karşımıza çıktı. Geçtiğimiz günlerde adını çokça duyduğumuz telefonun lansmanı bugün gerçekleşti. İşte detaylar!

‘Daha fazla hız. Daha fazla her şey’ sloganıyla karşımıza çıkan telefonun tanıtımı sonunda gerçekleşti. Bundan önceki tanıtımda POCO, X3 Pro ve F3 telefonlarını duyurmuştu. Ayrıca bu uygun fiyatlı telefonlar Türkiye’ye de gelmişti.


Göz atmak isteyebilirsiniz; POCO X3 Pro ve POCO F3 Türkiye’de


 

POCO M3 Pro 5G özellikleri

Giriş seviyesi akıllı telefonlar arasında M3, oldukça iyi bir performansa sahipti. Şimdi de Pro 5G versiyonu ile karşımızda. M serisinin yeni üyesi, 5G özelliği ile dikkat çekiyor. Marka genel olarak M serisinde, hızlı performansa odaklanıyor.

Bildiğiniz gibi, 5G telefonların fiyatları daha yüksek oluyor. 5G modem ve yeni oluşu sebebiyle bu telefonlar daha pahalı olarak karşımıza çıkıyor. Fakat POCO, ilk M serisi Pro telefonunu 5G ve 200 Euro’dan ucuz yapmaya odaklanmış.

POCO M3 Pro 5G
POCO M3 Pro 5G

Marka ilk defa bu telefonunda, MediaTek işlemcisi kullanıyor. Yeni M3 Pro 5G Dimensity 700 işlemcisinden güç alacak. 7 nm işlemci, yüzde 20 daha iyi performans ve yüzde 40 pil tasarrufu vadediyor. Aynı zamanda telefon, güç tasarrufuyla birlikte yüzde 30 daha hızlı oyun deneyimi vadediyor.

İlgi çeken bir diğer özellik ise telefonun, işlemci sayesinde 2 adet 5G SIM kartı desteğine sahip olması. Telefonu UFS 2.2 depolama ile geliyor. Bu da UFS 2.1’e göre yaklaşık yüzde 140 daha hızlı.

M3 Pro 5G 200 Euro’dan ucuz olacak

Telefonun bir önceki sürüme göre pek çok geliştirmeleri mevcut. 6.5 inç ekrana sahip olan telefonun, gövde ve ekran oranı ise yüzde 91. Ön kamera deliği ise ekranın ortasında bir delik olarak geliyor. Aynı zamanda telefon, Full HD+ çözünürlükte bir ekranla geliyor. Hıza odaklanan firma, 90 Hz yenileme hızıyla birlikte geliyor. M serisinde en yüksek yenileme hızına sahip olan telefon M3 Pro 5G olacak.

Buna ek olarak bir de Dinamik Geçiş teknolojisine sahip olacak. Böylece, ekran sadece ihtiyacı olduğunda 90 Hz hızını kullanacak. Bu da güç tasarrufu yapmak için oldukça etkili bir özellik. Ekrana aynı zamanda, Corning Gorilla Glass ile korunacak.

5.000 mAh batarya ile gelen telefon, 18 W hızlı şarj desteğine de sahip. Şirket, pil ömrünün 2 günden fazla olduğunu iddia ediyor. Ayrıca 178 saat müzik, 22 saat yayın sözü veren şirket, telefonun güç tasarrufu konusunda oldukça iddialı olduğunu söylüyor.

Telefon, sarı, mavi ve siyah renk seçenekleri ile geliyor. Telefonun alt kısmında bir 3.5 mm kulaklık girişi mevcut. Akıllı telefonun NFC desteği de olacak. Ek olarak, telefon ise sadece 190 gramlık bir ağırlığa sahip.

Kamera özelliklerine geldiğimizde de 48 MP üçlü kamera sistemine sahip. Ana kamera yanında bir derinlik bir de makro lense sahip olacak. Kameranın aynı zamanda timelapse özelliği de olacak.

POCO M3 Pro 5G fiyatı

Telefonun fiyatı ise, 4 GB RAM + 64 GB versiyonu için 179 Euro olarak karşımıza çıkıyor. Erken sipariş fiyatı ise 159 Euro ediyor. Bunun yanında 6 GB RAM + 128 GB versiyonu ise 199 Euro. Bu versiyonun erken sipariş versiyonu ise 179 Euro. Şirket aynı zamanda, her ülke için bu telefonu temin etmeye çalışacaklarını belirtti. Bunun için takipte kalacağız.

Exit mobile version