Poaching Ne Demek?

Poaching ne demek sorusunu 2022 yılına damgasını vuran olaylardan ötürü araştırıyor olabilirsiniz. Bu yazı soru işaretlerinizi giderecek.

Poaching Ne Demek?

Poaching ne demek sorusu, terimin özellikle son zamanlarda e-spor dünyasının en çok konuşulan terimlerden biri hâline gelmesinden ötürü oyuncular tarafından da cevabı oldukça merak edilen sorulardan biri oldu.

Bu terim söz konusu olduğunda bahsi geçen video oyunları arasında genellikle PUBG (PlayerUnknown’s Battlegrounds), League of Legends, Valorant gibi daha çok rekabetçi oyunlar yer alıyor.

Peki, mahkemeye taşınan bu vakaların altında tam olarak ne yatıyor? Bu sorunun cevabını yazının sonunda tüm detayları ile öğrenmiş olacaksınız.

E-Sporda Poaching Ne Demek?

Poaching, İngilizcede kaçak avlanma anlamına geliyor. E-spor dünyasında ise bu eylem, herhangi bir rakip takımın oyuncuya bulunduğu takımdan habersiz olarak yasa dışı teklifte bulunması anlamına geliyor.

Tabii ki bir takımın başka bir takımdaki oyuncuyu kendi takımına alması yasa dışı değildir. Bunu yasa dışı hâle getiren nokta, bu teklifin takımla sözleşmesi devam etmekte olan oyunculara götürülmesidir.

Oyuncu eğer teklife sıcak bakar ve takımında da kalmaya devam ederse bunun yönetim tarafından fark edilmesi hâlinde işler daha ciddi bir boyut alır. Bunun sebebi, e-spor takımlarındaki her oyuncunun takıma bağlı kalması için bir sözleşme imzalamış olmasıdır.

Bu sözleşmeyi imzalamamış olsa istediği takıma yaklaşmakta özgürdü fakat bunu imzaladığı için başka bir takıma yönelmesi ve hatta takımının dezavantajına faaliyetlerde bulunması, işleri oldukça çirkinleştiriyor.

Oyuncu sözleşmeyi ihlal ettiğinde bu bir poaching olarak görülür. Doğal olarak oyuncu takımın geri kalanına da zarar vermiş olur. Burada suçlu konumunda hem teklifi yapan takım hem de bu teklife sıcak bakan oyuncu olur.

E-spor takımlarının iyi bir oyuncu bulması elbette ki kolay bir şey değil. Bu oldukça fazla zaman alıyor. Oyuncunun takıma alışması ve takımın gerçek bir takım olarak strateji geliştirmesi bile takımın bir süre boyunca yerinde saymasına neden oluyor.

Poaching davaları özellikle bu yılın başında önemli ölçüde arttı. Bu davalara adı karışan oyuncular da genellikle herkes tarafından “en iyisi” olarak görülen oyunculardan oluşuyor. Takımda da aynısı söz konusu olmaya devam ediyor. E-spor dünyasında adından bahsettiren çoğu takımın da bu davalarda adının geçtiği ortaya çıkıyor.

Exit mobile version