PlayStation VR2 Sistemi duyuruldu

Sony, CES 2022 kapsamında PlayStation 5 için hazırladığı sanal gerçeklik seti PlayStation VR2 Sistemini duyurdu.

PlayStation VR2  resmen ortaya çıktı. Sony, bir basın toplantısında, PlayStation 5 için yeni nesil sanal gerçeklik sistemini açıkladı. Teknloji devi,  yeni sistemi resmi olarak PlayStation VR2 olarak adlandırdı. Ve kontrolörlerinin PlayStation VR2 Sense kontrolörleri olarak adlandırıldığını duyurdu.

Yeni sistem, sanal gerçeklik oyunlarını yepyeni bir seviyeye taşıyacak. Daha fazla varlık hissi sağlayacak. Ayrıca oyuncuların daha önce hiç olmadığı gibi oyun dünyalarına adapte olmalarına olanak tanıyacak.

Kulaklık takılıyken ve kontrolörler ellerindeyken oyuncular, birinci sınıf geliştiricilerimiz tarafından oluşturulan oyun dünyalarına adım atacak. Özellikle son teknoloji sayesinde oyuncular yüksek hissiyata sahip olacak.

PS5’teki yenilikleri temel alan yeni sistem, basitleştirilmiş kablolu kurulumun yanı sıra aslına uygun görsellere, yeni duyusal özelliklere, gelişmiş izlemeye ve gerçek bir yeni nesil deneyimine sahip olacak. PlayStation VR2’nin özellikler arasında ise Görsel Doğruluk, Yeni Duyusal Özellikler, Göz Takibi ve daha fazlası yer alıyor.

Son olarak PS VR2 ve PS VR2 Sense ile uyumlu yeni bir oyun ortaya çıktı. Bu oyun, “Horizon: Call of the Mountain”.  Adından da tahmin edilebileceği üzere Horizon Zero Dawn ile aynı evrende geçen bir yapım olarak karşımıza çıktı.

Yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü özellikle 4K çözünürlük desteğiyle piyasaya çıkacak.  Ayrıca HDR desteğine de sahip olacak. PSVR 2’de önceki jenerasyona göre daha fazla geniş olan (110 derecelik) bir görüş alanı olacak. Ayrıca göz takip sistemi, gözlük geri bildirimi, 3D Ses ve yenilikçi PS VR2 Sense kontrol cihazı da olacak.

Exit mobile version