PlayStation 5 Türkiye mağazalarında satışa çıktı… İşte fiyatı

Sony, geçtiğimiz ay duyurduğu PlayStation 5 oyun konsolunu Türkiye teknoloji marketleri ve web mağazalarında satışa sundu. Yeni nesil oyun konsolu olan PlayStation 5, satışa çıktıktan kısa bir süre sonra tükendiği görüldü. İşte yeni PlayStation 5 ile ilgili detaylar, özellikler ve Türkiye fiyatı…

PS5 yüksek yenileme oranlarını destekliyor. Bu da oyunların daha pürüzsüz görünmesini sağlayacaktır (bu yenileme hızlarını destekleyen bir ekrana sahipseniz). Ayrıca, PS5’in özel SSD’si, yükleme hızlarında oyunların tasarlanma şeklini değiştirebilecek kadar ileri bir sıçrama sunmayı vaat ediyor.

Yeni denetleyicisi harika, oyunlar hızlı yükleniyor ve konsol PS4’ten daha akıcı bir kullanıcı arayüzüne sahip. Henüz oynayacak çok sayıda gerçek yeni nesil oyun olmasa bile harika bir ilk izlenim bırakıyor.

PLAYSTATION 5 İLE MUTLAKA ALINMASI GEREKEN 5 OYUN

PLAYSTATION 5 HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

PS5, özel bir sekiz çekirdekli AMD Zen 2 CPU ve 10,28 teraflop ham grafik gücü sağlayacak özel bir AMD Radeon RDNA 2 tabanlı GPU tarafından desteklenmektedir. Konsol ayrıca, hem PS5’in CPU’sunda hem de GPU’sunda değişken frekanslar kullanır. Bu, teorik olarak, CPU en yüksek hızda çalışmadığında grafikleri normalden biraz daha hızlı çalışmaya itebilir.

Daha önce bahsettiğim oyun değiştiren SSD? 825 GB depolama alanı ve 5,5 GB / sn işlem hacmi vardır. Bu, oyun geliştiricilerin asansör sürüşleri veya arka planda yüklenen seviyeleri gerçekten maskeleyen dolambaçlı koridorlar gibi şeyler olmadan seviyeler oluşturmasına izin verecek kadar hızlı olabilir.

Yine de, bu 825GB depolama alanının bir kısmının sistem verileri tarafından kullanıldığını bilmelisiniz. Bu da aslında 667,2 GB kullanım alanınız olduğu anlamına gelir. Ve sürekli büyüyen oyun boyutu, bu kullanılabilir alanı hızla doldurabileceğiniz anlamına gelir. Call of Duty: Black Ops Cold War, örneğin konsolun kullanılabilir depolama alanının yaklaşık yüzde 20’si olan 133 GB’lık yer kaplıyor.

PS5’in depolama alanını genişletmek istiyorsanız, lansman sırasında bunu yapamazsınız. Ancak gelecekte bir noktada Sony sertifikalı bir M.2 SSD yerleştirebileceksiniz. Bu SSD’lerin ne zaman satışa sunulacağından tam olarak emin değiliz. Mart ayında, PS5 baş sistem mimarı Mark Cerny, SSD sertifikalarının büyük olasılıkla konsolun lansmanından “biraz sonra” gerçekleşeceğini söyledi.

Xbox Series X ayrıca, biri 1 TB NVMe depolamaya (802 GB kullanılabilir), ancak 2,4 GB / sn’lik daha az iş hacmine sahip özel bir SSD’ye sahip olacak. Bu, Xbox Series X’in pratikte PS5’ten daha yavaş yükleme sürelerine sahip olduğu anlamına gelebilir, ancak çeşitli faktörlere bağlıdır.

TÜRKİYE’DE VERGİ FAKTÖRÜ

Diğer bir ifadeyle PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition olmak üzere iki farklı model seçeneği var. Türkiye için duyurulan 8 bin 299 TL’lik fiyat ise standart PlayStation 5 fiyatı.

Türkiye için açıklanan bu fiyatın içinde yüzde 20 ÖTV ve yüzde 18’lik KDV’ye ek olarak yüzde 50’lik gümrük vergisinin de bulunduğunu belirtelim.

Exit mobile version