PlayStation 5 DualSense sorunu!

Birkaç oyuncu ResetEra ve Reddit’te PlayStation 5 DualSense denetleyicilerindeki hatalı uyarlanabilir tetikleyiciler hakkında bilgi verdi. Mekanizmadaki yerinden çıkmış veya kırılmış bir yaya atfedilen neden geçici olarak düzeltilebilir, ancak en iyi çare bir garanti talebini seçmektir.

PlayStation 5 DualSense denetleyicisi, geri bildirimlerini oyun içi eylemlere göre değiştirebilen uyarlanabilir tetikleyiciler sayesinde yeni daldırma seviyeleri sunar. Astro’nun Oyun Odası, uyarlanabilir tetikleyicilerin iyi bir şekilde kullanılması için sergilenen ilk oyunlardan biriydi. Ancak, tüm oyuncular iyi vakit geçirmiyor gibi görünüyor. Birkaç kullanıcı, uyarlanabilir tetikleyicilerinin arızalanmaya başladığını veya tamamen bozulduğunu bildirdi.

GTA 4 özel sürümü, PS5 için Amazon’da listelendi

RESETERA FORMUNDA PLAYSTATION 5 DUALSENSE SORUNUYLA İLGİLİ YAZDILAR

Resetera forumlarının notlarında EeK9X kullanıcısı tarafından bir gönderide bu soruna deyindi. Gönderide “Birkaç gün önce, R2’nin kırıldığını ve hemen gevşediğini hissettiğimde Miles Morales’in içinde sallanıyordum. Sanki tetiğin “direnmesine” neden olan şey kırılmış ve normal uyarlanabilir olmayan bir tetikleyici haline dönmesine neden olmuş gibiydi.

Şimdi, PS5’te 50 saatten daha az oyun sürem olduğunu ve cihazlarıma her zaman iyi baktığımı düşünürsek, bu beklenmedik bir durumdu. Ben de bu konunun ne kadar yaygın olduğunu görmek için araştırmaya başladım. Ve oldukça yaygın olduğunu söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Reddit’te bu sorunu belgeleyen birkaç gönderi var gibi görünüyor. Görünüşe göre, sorun bir yayın bulunduğu yerden çıkarılmasına kadar izlenebilir.

EeK9X, sorunu telefon desteğiyle tartışmanın DualSense denetleyicileri ve uyarlanabilir tetikleyicilerle ilgili sorunların izole durumlar olmadığını gösterdiğini yazdı. Çok fazla şikayet gelirse, DualSense denetleyicisinin gelecekteki üretimlerinde Sony’nin uyarlamalı tetik mekanizmasını daha sağlam ve daha uzun ömürlü olacak şekilde yeniden tasarlaması mümkündür.

Kullanıcı u/mofftarkin33 tarafından yapılan bir Reddit gönderisine göre, yayı geriye doğru yeniden yükleyerek geçici bir geçici çözüm mümkündür. Normal tetikleyiciler gibi işlev görmeleri için PS5 ayarlarındaki uyarlamalı mekanizmayı devre dışı bırakmak da mümkündür. En iyi çözüm yolunun garanti talebinde bulunmak ve doğrudan Sony’den yeni bir kontrolör almak olduğu söyleniyor.

Exit mobile version