PlayStation 5 Kırıldı mı?

PlayStation 5 kırıldı mı? Bu soru, bazı oyuncular tarafından oldukça uzun bir süredir merak ediliyordu. Bilgisayar korsanları, konuya dair bir açıklama yaptı.

Bilgisayar korsanlığı grubu Fail0verflow, birçok oyuncu tarafından merak edilen PlayStation 5 ile ilgili açıklama yaptı. Fail0verflow PS5 isimli yeni nesil oyun konsolunun kök anahtarlarına sahip olduklarını açıkladı.

PlayStation 5 Kırıldı mı Sorusuna Açıklama Geldi

Sony,  13 Kasım 2020 tarihinde yeni nesil oyun konsolu PS5’i piyasaya sürmüştü. Ancak çok sayıda oyuncu oyun konsoluna erişim sorunu yaşamıştı.  Tedarik sürecinde büyük sıkıntılar nedeniyle oyuncular  da hayal kırıklığına uğramıştı.

Yeni nesil oyun konsolunun piyasaya sürülmesinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen tedarikte yaşanmaya devam eden sorunlar dolayısıyla dünya genelinde hala birçok oyuncu PS5’e erişmekte sıkıntı yaşıyor. Yaşanan bir gelişmeye göre Sony, yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya kalma ihtimali var.

Bilgisayar korsanlığı grubu Fail0verflow, Twitter hesabı üzerinden Sony şirketinin yeni nesil oyun konsolu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, PlayStation 5’in kök anahtarlarına sahip olduklarını söyledi. Kök anahtarları, firmware’deki (donanım yazılımı) bazı bölümlerin şifresini çözmek için kullanılıyor.

Fail0verflow’un PS5’i kırma konusunda ilerleme kaydetmesi, Sony için endişe yaratacak gibi. Fail0verflow, daha önce PlayStation 3 ve PlayStation 4 isimli oyun konsollarını hacklemişti.

En Çok Satan Oyun Konsolu PlayStation 5 Oldu

Analist firması NPD Group’da görevli Paspas Piscatella, geçtiğimiz haftalarda yaptğı açıklamada, Sony firması tarafından satışa sunulan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5’in Amerika birleşik Devletleri tarihinde dolar bazında en fazla satan konsol olduğunu açıkladı.

Piscatella’dan paylaşılan bilgilere göre PlayStation 5, eylül ayında Nintendo Switch’i geçti. Böylelikle Sony’nin yeni nesil oyun konsolu, Switch’in 33 aylık liderliğini sona erdirdi. Birim satışları konusunda Switch hala lider konumda.

ABD’de en çok satan konsol 2018 yılında PlayStation 4’tü. Fakat Nintendo Switch, büyük bir başarı elde ederek liderliği PS4’ün elinden almıştı ve bunu uzun yıllar boyunca devam ettirmişti.

Samsung, PlayStation 5’e Özel SSD’sini Duyurdu!

PlayStation 5 konsollardaki M.2 girişinin aktif hale getirdi. Böylece Samsung, PS5’e özel olarak 980 Pro SSD’sini yeniledi. Yeniden tasarlanan SSD, özellik bakımından yine aynı hızları sunsa da PS5 için önemli geliştirmeleri içeriyor.

Exit mobile version