PlayStation 4’ü fabrika ayarlarına döndürün!

PlayStation 4'ü fabrika ayarlarına döndürün

Siz de PlayStation 4 tutkunlarından biri iseniz, bu haberi dikkatli bir şekilde okumanızda fayda var. İşte PlayStation 4’ü fabrika ayarlarına geri döndürmenin yolları…

PlayStation, sürekli güncellenen ve yenilenen versiyonlarıyla tutkunlarını mutlu etmeye devam ediyor. Ülkemizde en fazla kullanılan konsol oyunu olan PlayStation 4’te, zaman zaman tabii ki sorunlarla karşılaşılabiliyor. Varolan sistematik problemler de kullanıcıları belli aralıklarda fabrika ayarlarına döndürmeye sevk ediyor.

PLAYSTATION 4 NASIL FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRÜLÜR?

Kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında, PlayStation 4’ü fabrika ayarlarına geri döndürdüğünüzde cihazda bir sorun yaşatıp yaşatmayacağı ve kayıtlı bilgilerin durumu geliyor. Peki, bu konsol oyunu fabrika ayarına nasıl geri getirilir?

İlk olarak PlayStation 4’ün Ayarlar bölümü açın. Buradan PSN yazısını bulup oraya tıklayın. Karşınıza çıkacak olan PSN ekranında “Ana PS4 Sistemi Olarak Etkinleştir” maddesini kapatarak sistem dışı bırakın. Bu şekilde cihaz kendisini yeniden başlatacaktır. Devamında Ayarlar >Sıfırlama> PS4 Sistemini Sıfırla basamaklarını izleyin. Hemen burada Hızlı ve Tam alternatiflerini göreceksiniz. Büyük bir sıfırlama işlemi istiyorsanız Tam seçeneğini onaylayın. Böylelikle PlayStation 4’ünüz içerisinde yer alan veriler silinir ve cihaz fabrika ayarlarına geri döndürülür. Unutmayın, konsolunuzu sıfırladıktan sonra kurulumunu tekrar yapmanız gerekecektir. İşlem toplamda bir saat kadar sürmektedir.

Exit mobile version