PlayStation 4 Emekliye Ayrılıyor

Yeni PlayStation reklamı, Sony'nin PS4'ü geride bıraktığını gösteriyor. Playstation 4'ün günleri sayılı görünüyor.

PlayStation 4, piyasaya sürüldüğü 2013 yılından bu yana 117 milyondan fazla satarak Sony’nin en çok satan ikinci konsolu oldu. Aynı zamanda tüm zamanların en çok satan konsolları arasında Nintendo DS ve Game Boy’un hemen ardından dördüncü sırada yer alıyor.

Bazı unutulmaz oyunların çıkışını da gören gerçekten de nesli belirleyen bir konsoldu. Ancak görünen o ki Sony, konsolu yakında emekliye ayırmaya hazırlanıyor.

PlayStation 4 ile İlgili Fikri Fragman Verdi

PlayStation’ın YouTube kanalında yakın zamanda yayınlanan bir fragman, bize 2023 yılında PS5 ve PS4 için beklenecek oyunlara dair bir fikir verdi.

Bunların arasında Final Fantasy 16, Horizon Forbidden West: Burning Shores Expansion, Marvel’s Spider-Man 2, Forspoken, Suicide Squad: Kill the Justice League ve Dead Space vardı. Hepsi de merakla beklenen oyunlar. Ancak heyecanın yanı sıra bahsi geçen oyunlar arasında ortak bir nokta daha var: Bunlar sadece PS5’te olacak.

Şimdiye kadar, Sony’nin yeni nesil konsolunun piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra yalnızca beş adet birinci taraf PS5’e özel oyun var.

Bunların dışında, çoğu PS4’te de mevcut olduğundan, yalnızca bir avuç yeni nesil özel üçüncü taraf oyunu bulunuyor. Ancak bu fragmanla, Alan Wake 2, Dead Space ve daha fazlası gibi bazı üçüncü taraf oyunların da dahil olduğu çok sayıda oyunun yalnızca PS5’e geldiğini görüyoruz.

Microsoft, Series X|S’ye odaklanmak için 2020’nin sonunda Xbox One üretimini sessizce durdurmuştu, Sony ise 2022’de bir milyon ek PS4 birimi sipariş etti. Bunun arkasındaki sebeplerden biri, PS5 tedarik sıkıntısıydı.

Sony, piyasaya sürüldükten dokuz yıl sonra üretmeye devam ederken, muhtemelen PS4’lere olan talepte benzeri görülmemiş bir artış görmemizin nedeni buydu.

PS4, hem birinci taraf hem de üçüncü taraf olmak üzere PS4’te çıkan oyunların sayısının artık kıt göründüğü düşünüldüğünde, 2023’te on yılını kutluyor.

Ek olarak, PSVR 2’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte, oyuncular yeni nesil VR deneyimine sahip olmak için bir PS5’e ihtiyaç duyacaklar, bu da PS4’te güneşin batışının bir başka göstergesi.

Sony bu yıl PS4’ü tamamen emekliye ayırırsa, bu gerçekten bir dönemin sonu olacak.

 

Exit mobile version