PlayStation 3 kullanıcılarına kötü haber!

Birkaç PlayStation kullanıcısına göre, belirli bölgelerde artık yamaları indiremeyen çok sayıda PlayStation 3 oyunu var. Bu talihsiz açıklama, Sony’nin PSP, PS3 ve PS Vita dijital vitrinlerinin yalnızca birkaç ay içinde yürürlüğe girecek olan kapanışının onaylamasının hemen ardından geldi.

Mağazanın kapanmasıyla ilgili söylentiler Mart ayının sonuna doğru başladı, ardından Sony’nin bir SSS gönderisindeki iddiaları belirsiz bir şekilde doğrulamasından önce yaklaşık bir hafta boyunca sızıntı ortalıkta dolaştı. Duyuru ile kapatmalar arasındaki kısa sürenin PlayStation topluluğu arasında biraz huzursuzluğa neden olduğunu söylemek yeterli. PSP ve PS3 mağazalarının bu yaz 2 Temmuz’da çevrimdışı olması planlanırken, PS Vita’nın vitrini 27 Ağustos’ta sonlanacak. PlayStation kullanıcıları da bu platformlarda mümkün olduğunca çok sayıda dijital satın alma işlemini güvence altına almak için acele ediyor. Çünkü donanım üreticisi daha önce satın alınan oyunları indirmenin deklanşörü kapattıktan sonra bir seçenek olarak kalacağını garanti etti. Böyle bir seçeneğin uygulanabilirliği, yeni bir keşif sayesinde şimdi sorgulanmaktadır.

Twitch sitede taciz olayını yasaklayacak

İŞTE GÜNCELLENEMEYEN BAZI PLAYSTATION 3 OYUNLARI

Oyuncular PS3’e geri döndükçe, PSNProfiles kullanıcıları bazı PS3 oyunlarının artık yamalara erişemediğini öğrendi. Güncellemelerin indirilmesi, belirli oyunlar başlatılırken tetiklenmez; fanlar, yamaları manuel olarak kontrol etmek için “Üçgen” e basmanın da işe yaramayacağını keşfettiler. PSNProfiles kullanıcıları, hem disk hem de dijital sürümler için bu kaderi yaşayan kapsamlı bir oyun listesi paylaştı. Örneğin Battlefield 4’ün dijital AB sürümü yamaları indirmeyi reddediyor. Castlevania: Lords of Shadow yamaları, Amerika Birleşik Devletleri’nde diskte tetiklenmiyor, ancak bazı oyuncular diğer bölgelerde de sorunlarla karşılaştı. Gran Turismo 5, Ghostbusters: The Video Game ve LEGO Star Wars: The Complete Saga, benzer şekilde AB’de disk üzerindeki yamalarına erişilemiyor.

Güncellemelere erişemeyen oyunlar, Trophy desteğine, çevrimiçi oyuna ve hatta belki de oyunların tadını çıkarma yeteneğine zarar verebilir. Yamalar olmadan, bu oyunlar yamalanmamış orijinal sürümlerine düşürülür. Gran Turismo 5’in oyuncuları belirli haritaların kilitlenmesiyle ilgili bir hatayla başlaması durumunda, bu yarış pistleri, oyuncuların büyük çoğunluğu için zaman kaybetmek anlamına gelecek.

Bu talihsiz koşullar, Sony’nin bir zamanlar çoğundan daha iyi benimsediği bir özellik olan geriye dönük uyumluluk seçeneklerinin önemini pekiştiriyor. Ancak PlayStation 3 döneminden bu yana, donanım üreticisi bu tür oyun korumayla ilgili çabalara olan bağlılığını kademeli olarak azalttı.

 

Exit mobile version