App Store ve Play Store Harcamaları Ciddi Oranda Düştü

Play Store harcamaları 2022 yılının ilk yarısında geçen yılın ilk yarısına kıyasla önemli oranda düştü. Peki, buna ne sebep oldu?

App Store ve Play Store Harcamaları Ciddi Oranda Düştü

App Store ve Play Store harcamaları, yayımlanan bir rapora göre 2022 yılının ilk yarısında önemli bir düşüş gördü. Milyonlarca Android kullanıcısının uygulama indirmesine ve satın almasına imkân veren Google Play Store’da yapılan harcamalarda yıldan yıla harcamalar baz alındığında bu yılın ilk yarısı için yapılan harcama büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Yakın bir zamanda SafeBettingSites üzerinde yayımlanan bir araştırma hem App Store hem de Google Play Store’un uygulama harcamalarından elde ettiği gelir artışında bir azalma meydana geldiği öğrenildi. Rapora göre bu yılın ilk 6 ayında kaydedilen büyüme geçen yıllara göre oldukça düştü.

iOS ve Android kullanıcıları, genel olarak dünya çapında 65 milyar dolar harcadı. Bu çok büyük bir miktar gibi görünebilir ama geçen yılla kıyaslandığında görülen büyümeye bakılırsa çok da bir önemi kalmıyor.

Geçen sene aynı dönemde mobil kullanıcılar 64,4 milyar dolar harcama yapmıştı. Bu da 2022 yılının ilk 6 ayında sadece %1’lik bir artış yaşandığı anlamına geliyor. İstatistikler ayrıca Android kullanıcılarının son 6 ay içinde uygulamalara toplam 21,3 milyar dolar harcadığını gözler önüne koyuyor. Bu miktar, geçen yıl 21,3 milyar dolara ulaşmıştı.

App Store ve Play Store Harcamaları Neden Düştü?

Geçen yılla kıyaslandığında harcamalarda görülen düşüşün en büyük sebebi salgın olabilir. Takdir edersiniz ki salgının en şiddetli olduğu dönemde ile milyonlarca insan zamanının büyük bir kısmını evinde geçirmek zorunda kalmıştı. Hükûmetler tarafından alınan karantina kararları ile insanlar can sıkıntısı ile mücadele etmek için eğlence araçlarına yönelmişti.

Bunun Play Store ve App Store’daki harcamaların önemli ölçüde artmasına yol açması oldukça muhtemel görünüyor. Uzaktan çalışmanın sona ermesi ve normalleşmenin başlaması ile insanlar bu tür aktivitelere daha az zaman ayırmaya başladı. Bunun sonucu olarak uygulamalara yapılan harcamada da böylesine önemli miktarda bir düşüş meydana gelmesi elbette ki kaçınılmazdı.

Görünüşe bakılacak olursa artık insanların dikkatini çekmek ve satışların yeniden artmasını sağlamak için daha yenilikçi yolların izlenmesi gerekiyor. Ne de olsa hayat artık eskiden olduğu gibi devam ediyor ve zaman alan çok fazla şey var.

Exit mobile version