En İyi Piyano Filmleri

Piyano filmleri, izleyicilere bambaşka bir dünyanın kapısını aralar. Peki, bu kapıdan girmenizi sağlayacak en iyi filmler nelerdir?

Piyano Filmleri

Sinema, izleyicilere bir kapı sunar ve bu kapıdan geçmeyi tercih edenler kendisini bambaşka bir dünyada bulur. Filmler bilmediğiniz hikâyelere açılan bir pencere görevi görüyor. Müziğin de bu şekilde bir etkisi vardır. Bu nedenle piyano filmleri hem sinema hem müzikle ilgilenenler için ilaç rolü üstlenir.

Müzik sizi derinden sarsan, diplere sürükleyen bir sanattır. Melodinin akışını hisseden kişiler, bunun nasıl bir his olduğunu bilir. Bununla birlikte, tamamen piyanistlere odaklanan film sayısı oldukça azdır ama ister bilinmeyen yeteneklere ışık tutuyor olsun ister ünlü isimlerin hayatını ele alsın, bu filmler seyirciyi ya da dinleyiciyi nereden yakalayacağının farkındadır.

Henüz bunların arasından hoşunuza gideni bulamamış olabilirsiniz ama o filmi bulmanızın an meselesi olduğunu söyleyebiliriz.

Piyano Filmleri Listesi

Piyano ile ilgilenenlerin izlemekten çok keyif alacağı yapımlar bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bu yapımları yakından inceleyelim.

Piyano (The Piano)

Holly Hunter, bu filmde çiftçi Sam Elliott ile evlenmek için Yeni Zelanda’ya giden bir kadını canlandırıyor. Oradaki bir adama piyano dersleri vermeye başlıyor ve aralarında beklenmedik bir çekim yaşanıyor.

Beş Kolay Parça (Five Easy Pieces)

Robert (Jack Nicholson), babasının öldüğünü öğrenince o varlıklı hayata geri dönmek zorunda kalır. Uzun süredir sandığa gömülmüş olan acılar hızla yeniden ortaya çıkarken eve dönmek onun için hiç de kolay olmayacaktır.

Piyanist (The Pianist)

Bir piyanistin hayatı, Naziler Varşova’yı işgal ettiğinde hızla karanlık ile kaplanmaya başlar. Her ne kadar yetenekli ve ünlü olsa da aynı zamanda Yahudi’dir. Peşindekilerden saklanarak kurtulmaya çalışır. Peki, bunu başarabilecek midir?

Exit mobile version