Pininfarina Traktör Tasarladı

İtalyan otomobil tasarımcısı Pininfarina, üzüm toplamak için çarpıcı bir traktör tasarladı

İtalyanların ünlü  otomobil tasarımcısı Pininfarina, üzüm toplamak için bir traktör tasarladı. New Holland için tasarlanan bu traktör,bağdaki dar yollarda gezinmeyi kolaylaştırıyor.

New Holland Tarım, yeni çarpıcı yeni Çatallı Traktör Konseptinin tasarımına yardımcı olması için ünlü İtalyan karoser üreticisi Pininfarina’yı görevlendirdi.

Üzümler Toplamak İçin Tasarlandı

Tipik olarak, üzüm asmaları dik yamaçların üzerinde yetişmeye uygun. Yollar çok dar olduğu için meyveler elle toplanmalıdır. Bunun nedeni, geleneksel boyutta bir traktörün muhtemelen üzümlere ve asmalara zarar verme olasılığı. Bu nedenle Çatallı Traktör Konsepti, özellikle normalde tarım için kullanılan traktörlerle karşılaştırıldığında, farklı bir fiziğe sahip. Uzun, öne eğik kabini, çok daha dar bir tabana doğru sivrilmeden önce zirvesinde en geniş olanıdır. Ona belli belirsiz bir şampanya flütünü andıran bir görünüm verir. Daha pratik olarak, aracın bir bağdaki dar patikalarda gezinmesine yardımcı olur.

“Birinci Sınıf Şaraplar İçin Uygun”

Konsept traktör, üzüm toplamayı da kolaylaştıracak pelüş bir kabine sahip. Operatöre çevresini engelsiz bir şekilde görme olanağı veren, etrafı saran cam mevcut. Ayrıca dönen rahat bir koltuk ve şarap fıçılarına selam veren güzel ahşap kaplama da var. Son olarak, tüm teçhizat bir elektronik çekiş sistemi tarafından destek görüyor. New Holland teknik özellikler sağlamadı, ancak geleneksel, gazla çalışan bir modelden önemli ölçüde daha temiz çalışacağını söylemek doğru.

New Holland başkanı Carlo Lambro yaptığı açıklamada, “Çığır açan tekerlekli traktör konseptimiz, dar, yüksek değerli üzüm bağlarına sahip birinci sınıf şarap yetiştiricilerinin arzulayabileceği geleceğe bir bakış sunuyor.” Dedi.

Pinanfarina, Ferrari Testarossa, Maserati GranTurismo ve Foxtron Model E gibi otomobil tasarımlarıyla tanınmıştı. Ancak bu şirketin traktör tasarımındaki ilk tecrübesi değil. 2015 yılında karoser üreticisi Zetor Traktörler için başka bir konsept tasarladı. Traktör hiçbir zaman üretime girmedi, ancak tasarımdaki unsurlar şirketin gelecekteki modellerinde yerini aldı.

1895 yılında kurulan ABD’li New Holland firması, Pininfarina şirketine geleceğin traktörünü tasarlattı. Özellikle üzüm bağları için özel olarak tasarlanan modelin geniş camları görüşü oldukça kolaylaştırmak için hazırlanmış. Elektrikli olan traktör konsepti şimdilik sadece tasarımdan ibaret kalacak.

Exit mobile version