Philips Bass+ SHL3075BK mikrofonlu kulaklık inceleme

Philips”in müziği daha güçlü baslarla hissederek dinlemek isteyenler için geliştirdiği BASS+ kulaklığı, bu fiyat seviyesinde performansı ve kalitesiyle olduğu kadar tasarımıyla da dikkatleri çekiyor.  Ergonomik özelliklere sahip olan Philips BASS+ kulaklıklarını yumuşak kulak yastıkları ile kulağınız ağrımadan uzun süre kullanabiliyorsunuz. 32mm”lik de bir hoparlörü var.

Bu tür kulaklıkları seçerken alternatiflerine göre artılarına ve eksilerine bakmak gerekiyor tabiiki. öncelikle kulak üstü kulaklıkların kulak içilere göre farklılığına bakalım. Kulak üstüler için biraz fazla para öderseniz, ancak kesinlikle daha iyi bir ses performansı elde edebilirsiniz. Ortamdaki sesi daha etkin bir şekilde sınırlarlar ve kullanmadığınızda kolaylıkla boynunuza asabilirsiniz. Kulak içilere göre dezavantajları ise onlardan daha ağır olmaları ve kullanmadığınızda bir kabın içinde saklamazsanız kolaylıkla kirlenmeleridir.

 

 Bunların kulağı kaplayanlara göre farklılığına bakarsak, en başta bu tür kulak üstü kulaklıkların daha küçük olduklarını görürüz. Kulakların üstünde durdukları için de kulağın etrafında hava akımına izin verirler. Bununla birlikte ortam gürültüsünün duyulmasını tamamen engelleyemezler. Ayrıca doğrudan kulaklara baskı yaptıklarından, rahatsız olabilirsiniz. Bunlar seçiminizi yaparken göz önüne alacağınız konular tabii, ama sonuçta olay gelip fiyata yansıyor. İstediğiniz her ekstra özellik size mutlaka daha yüksek fiyat olarak yansıyacaktır.

Kulaklıklar da önemli bir unsur olan ses yüksekliği kontrolü, kablolu bu model de bulunmuyor. Sesi ancak kullandığınız cihazdan kontrol edebiliyorsunuz. Bu arada ses yüksekliği kullandığınız cihaza bağlı olsa da, cep telefonu veya notebook”da sesi sonuna kadar açtığınızda dayanılamayacak bir seviyeye çıkmıyor. Bu anlamda kulak sağlığınız açısından endişe edilecek bir şey yok, Philips onu da düşünmüş sanırım. Kulağı tamamen kapatmayan bir model olduğu için de sesin dışardan duyulacak şekilde sızması söz konusu. 

 

Verimli kulaklıklar daha az güçle daha yüksek ses üretirler. Ancak uzun süre dinlenen yüksek hacimli ses kulağınıza zarar verebilir. Düşük verimlilik ise, düşük voltajlı (kişisel) cihazlarla çok fazla ses hacmi üretilememesidir.  

Kulak üstü modelleri, güçlü ritimler içeren bas sesleri verebilmek için yüksek kalitede hoparlör sürücüleri içerir. Yumuşak kulak yastıkları ile desteklenen Kulak üstü BASS+ modeli,  müziği uzun süre ve kesintisiz dinleme fırsatını sunuyor. Panasonic”in bu modelinin kullandığı güç 40 mW kadar. 

Kulaklığın 1.2m”lik bir kablosu var. Bu da kullandığınız cihaza yeterince uzak olabilmenize izin veriyor. Ancak kablosu sabit, kulaklıktan çıkarılamıyor. Değiştirmek veya daha uzun bir kablo takmak istediğinizde sıkıntı olabilir. Cihaza 3.5mm”lik bir fişle takılıyor. Standart cep telefonu, tablet, hi-fi sistemler veya oyun konsollarında sorunsuz kullanılabilir, ancak Lightning girişi olan iPhone”larda adaptör gerekecektir. Bu cihazdan kaynaklanan bir sıkıntı değil, Apple”ın farklı bir yol izlemesinden kaynaklanıyor. Yani cihaz açısından eksi bir durum sayılmaz.

 

Genellikle iyi ses veren kulaklıkların pahalı olduğu bilinir, bu kulaklığın da bu ses kalitesi ile bu fiyata alınıp alınmayacağı göreli bir şey tabii ki. Şunu da göz önüne almak lazım, kulaklığı piyasada şirketin önerdiği liste fiyatının neredeyse yarı fiyatına bulma şansınız da olabiliyor.
Bu tür cihazlarda en önemli unsur tabii ki ses kalitesi, ancak burada sizin dinlediğiniz müziğin yapısı da önemli. örneğin sıkıştırılmış MP3 gibi dosyalarla müzik dinlemeye kalkışırsanız pek çok kaliteli cihazdan iyi sonuç alamayabilirsiniz. Yani iyi kalitede müzik dinlemek için iyi bir müzik kaynağına da sahip olmak gerekir.

çoğunlukla kolay ve mobil kullanıma uygun olduğu için son dönemlerde daha çok online kaynaklardan veya MP3 formatlı dosyalarla müzik ihtiyacımızı giderir olduk. Bass+”ı da bu kaynaklarla denediğimiz çok iyi sonuç alamadık tabii ki. Kulaklığın özellikle artırılmış bir bas yapısı var. Bu durum bundan da kaynaklanabilir. Ancak kaliteli müzik kaynakları ile denediğinizde bas seslerden hoşlanan ve ritmi hissetmek isteyenlerin çok işine yarayabilir.

 

Kulaklığın baş bandı da oldukça sıkı, bu açıdan kafanızdan kayma derdi pek yok. Sonuçta normal günlük kullanım düşünülerek tasarlanmış bir model. Daha çok, telefon gibi mobil cihazlar için uygun. Kablosunda bulunan mikrofonu ve düğmesi ile çağrılara da cevap verebiliyorsiniz veya müzik dinlerken tek tuşla parçaları duraklatıp tekrar çalıştırabilirsiniz. Kulaklık modülleri de dönebiliyor ve katlanırken düz bir hale gelebiliyor, yani taşınmasını oldukça kolaylaştıran bir tasarıma sahip. Yumuşak kulak dolguları da uzun süreli dinlemelerde rahatsız olmanızı engelliyor.

Philips Bass+ SHL3075BK Fiyatı: 149.90 TL

Artıları:
–    Sıkı kafa bandı
–    Artırılmış bas
–    Kolay taşınabilir tasarımı

Eksileri:
–    Fiyatı

Exit mobile version