Pegatron iPhone İçin Çin Dışında Fabrika Kuracak

Foxconn’un erişimini Çin dışına genişletme kararının ardından , Apple’ın diğer taşeron üreticisi de aynı şeyi yapmayı planlıyor.

The Financial Times, bu sabah Pegatron’un üç yeni ülkede üretim kapasitesi geliştireceğini bildirdi: Hindistan, Endonezya ve Vietnam.

Başka Ülkede Fabrika Açma Fikri Nereden Çıktı ?

Şu anda Pegatron; Apple’ın montaj siparişlerinin yaklaşık % 30’unu oluşturuyor. Şirket şu ana kadar neredeyse tamamen Çin’e güveniyordu. Ancak şimdi bunu Endonezya, Vietnam ve Hindistan’a genişlemesiyle değiştirmek istiyor.

Çin’in dışına açılan genişleme konusunda Pegatron Başkanı SJ Liao; şirketin yakında daha fazla ayrıntı açıklayacağını söyledi. Ancak genişleme oranı, ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşına bağlı olacak.

Pegatron duyurusunda; Apple’dan hiç bahsetmedi. Ancak Pegatron ile Foxconn’un planları arasındaki bağlantıyı göz ardı etmek zordur ve ileriki iPhone montajlarının yakında Hindistan’da başlayacağını öne süren raporlar bulunuyor.

Ayrıca Çin akıllı telefon ve tüketici elektroniği pazarları son zamanlarda yavaşladı. Bu da şirketlerin, Hindistan gibi diğer büyük pazarlara odaklanmasına neden oldu.

Şu anda Foxconn; hem Hindistan’da hem de Vietnam’da tesislere sahip ancak henüz orada herhangi bir Apple cihazı üretmiyor. Bununla birlikte, geçen hafta yayınlanan bir raporda; Foxconn yöneticilerinin ülkedeki amiral gemisi iPhone’lar hakkında görüşmek üzere gelecek ay Hindistan’ı ziyaret edeceklerini iddia ettiler.

Exit mobile version