PDF Dosyası Açılmıyor, Ne Yapılmalı?

PDF dosyası açılmıyor mu? Endişelenmeyin, bu rehberde PDF dosyalarını açmanızı sağlayacak en kolay yöntemleri bulabilirsiniz.

PDF Dosyası Açılmıyor, Ne Yapılmalı?

Aslına bakılacak olursa şu anda mevcut çoğu web tarayıcısı PDF dosyalarını kolaylıkla açmanıza olanak tanıyor ancak bazı kullanıcılarda bazen çeşitli nedenlerden ötürü PDF dosyası açılmıyor.

PDF, Adobe’nin 1990’lı yıllarda geliştirdiği bir dosya formatı olan Portable Document Format’ın kısaltmasıdır. Yazı, görüntü ve daha birçok içerik türünü bir arada sunan belgeler hazırlamak amacıyla kullanılır.

Sorun şu ki bazı kullanıcılar PDF dosyasının içeriğini görüntülemeye çok ihtiyacı olsa da bazen o dosyaya hiçbir şekilde erişemeyebiliyor. Peki, bu neden oluyor ve düzeltmek için nasıl bir yöntem izlenmelidir? Bu rehberde PDF’i açamamanıza neden olan sorunu ortadan kaldırarak belgelerinizi görüntülemenizi sağlayacağız.

PDF Dosyası Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Bu yöntemlerin tamamını denemek zorunda kalmayabilirsiniz. Sorununuzu çözen bir yöntemi bulana kadar ilerlemeye devam edin.

PDF Görüntüleyicisi Yükleme

Her ne kadar popüler web tarayıcıları PDF’leri görüntülemenize olanak tanısa da tam teşekküllü bir PDF görüntüleyicisi kullanmak her zaman daha iyidir. PDF içeriğini görüntülemek için daha önce hiç Adobe Acrobat Reader yüklemediyseniz şimdi bilgisayarınıza yükleyin.

Daha sonra bunu varsayılan PDF görüntüleyicisi olarak ayarlayabilirsiniz. PDF dosyasını Acrobat Reader ile açmak için dosyanın üzerine sağ tıklayıp birlikte açmayı seçin. Daha sonra başka bir uygulama seçmeye basıp Acrobat Reader’ı seçin. Son olarak PDF dosyalarını açmak için her zaman bu uygulamayı kullanma seçeneğini etkinleştirin.

Adobe Acrobat Reader’ı Güncelleme

Acrobat Reader’ın eğer son sürümü yüklü değilse PDF dosyalarını açmakta sorun yaşayabilirsiniz. Yazılımı güncellemek için Acrobat Reader’ı açın ve üst kısımdan “Help” seçeneğine basın. Daha sonra “Check for Updates” seçeneğine tıklayın.

“Update” seçeneğine basıp güncelleme işleminin tamamlanmasını bekleyin. Sona erdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bu yöntem eğer işe yaramazsa Acrobat Reader’ın bir önceki sürümüne dönmeyi de deneyebilirsiniz.

PDF Dosyasının Bozuk Olmadığından Emin Olma

PDF dosyası eğer bozulmuşsa onu açamamanızın nedeni bu olabilir. Bu durumda dosya onarım araçlarını kullanabilir ya da PDF dosyasını indirdiğiniz yerden dosyayı tekrar indirebilirsiniz. Bundan sonra PDF dosyalarının içeriğine erişebileceksinizdir.

Exit mobile version