En İyi PDF Açma Programları (Ücretsiz)

PDF açma programları mı arıyorsunuz? Bu listede sizin için kullanılabilecek en iyi ücretsiz seçenekleri bir arada topladık.

PDF Açma Programları

PDF, 30 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen bugün hâlâ popüler olmayı başaran bir formattır. Bir e-kitaba erişmeye çalışıyor ya da belge okumaya çalışıyorsanız o e-kitap ya da belge muhtemelen PDF formatında olacaktır. Tabii, onlara erişmek için öncelikle PDF açma programları arasından bir seçim yapıp size en uygun PDF okuyucusunu seçmeniz gerekiyor.

Açıkçası yüzlerce PDF okuyucusu var ve bunların içinde size ek özellikler sunmanın karşılığında yılda çok yüksek miktarda para talep eden bir sürü yazılım da bulunuyor. Dolayısıyla rastgele birini indirmeden önce sadece en iyilerini içeren ücretsiz PDF okuyucuları listesine göz atmak iyi bir fikir olabilir.

PDF Açma Programları Listesi

PDF görüntülemek için kullanılabilecek programlar bu şekildedir. Dilerseniz gelin, her birini detaylı olarak ele alalım. Böylece size en uygun programı bulabilirsiniz.

Adobe Acrobat Reader

Adobe’nin ücretsiz PDF okuyucusu Acrobat Reader, Microsoft OneDrive ve Dropbox başta olmak üzere pek çok bulut depolama hizmetini destekler. Platform desteğinin geniş olması, PDF’leri istenen herhangi bir cihaz üzerinden açma, görüntüleme ve paylaşmaya olanak tanıyor.

Belge çok uzunsa ve sizin bütün belgeyi okumak istemiyorsanız programda yer alan aracı kullanarak sesli okuma yaptırabilirsiniz. Bu açıdan özellikle hareket hâlindeyken ya da bir yere giderken PDF içeriğini öğrenmek isteyenler için son derece faydalıdır.

Foxit Reader

Foxit Reader, ücretsiz olarak PDF görüntülemek için kullanabileceğiniz yazılımlardan bir tanesidir. Word belgelerini, PowerPoint sunumlarını ve daha fazlasını PDF formatına dönüştürebilir, birden fazla PDF dosyasını tek bir PDF dosyasında toplayabilirsiniz.

PDF’lerini güvende tutmak isteyenler için şifreleme seçenekleri de vardır. Ayrıca iş birliği yapmayı kolaylaştıran bir erişim izni verme özelliği de sağlar.

Web Tarayıcıları

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Safari gibi popüler web tarayıcılarının büyük bir kısmında PDF okuyucu özelliği mevcuttur. Bir PDF’i tarayıcı üzerinden görüntülemek için dosyayı adres çubuğuna sürükleyip bırakabilir ya da üzerine sağ tıklayıp “Birlikte aç” seçeneğine basarak web tarayıcınızı seçebilirsiniz.

Microsoft Edge, mevcut tarayıcılar içinde en iyi PDF okuyucuya sahip tarayıcıdır. Sayfa üzerinde karalama yapabilir, belirli yerleri renklendirebilir, küçük notlar ekleyebilir ve sesli okuma yapabilirsiniz.

Exit mobile version