PC’de PS4/PS5 denetliyici nasıl kullanılır?

DualShock 4 veya DualSense denetleyicilerinizle PlayStation bağlantı noktalarını ve PC'ye özel oyunları oynayabilirsiniz.

PC’de PS4/PS5 denetliyici nasıl kullanılır? PC’de oyun oynamak her zamankinden daha kolay. Çünkü Sony ve Microsoft gibi büyük konsol üreticileri platforma kendi denetleyici seçeneklerini açtı. PS4’ün DualShock 4’ü veya PS5’in DualSense’i gibi bir Sony kontrol cihazının tanıdık hissini tercih ediyorsanız; oyun oynamak için bunları PC’nizle kolayca eşleştirebilirsiniz. Horizon Zero Dawn ve Death Stranding gibi bazı Sony oyunları PC’ye ulaştığından, onları amaçlanan denetleyicide oynayabilirsiniz.

İşlem basittir. Bunu yapmak için kumandanızdan eşleştirmeyi açacaksınız. Ardından bunu bilgisayarınızın Bluetooth menüsünde arayacaksınız. Kumanda daha önce bir PlayStation ile eşleştirilmişse; konsolun fişini çekmeniz veya kumandanın eşleştirmesini kaldırmanız gerekir. Böylece aktivasyon işlemini gerçekleştirmiş olursunuz. Sadece aşağıdaki adımları kullanın:

PC veya Mac’te PS4/PS5 Kontrol Cihazı Nasıl Kullanılır?

DualShock 4 veya DualSense’inizi Eşleştirme moduna çevirin

Eşleştirme modunu etkinleştirmek için; kumandanın üst kısmında bulunan ışıklı çubuk yanıp sönene kadar “Paylaş” düğmesini ve “PS” düğmesini aynı anda basılı tutun.

DualShock 4 veya DualSense’i Bluetooth ile PC’ye bağlayın

1- “Başlat” düğmesini tıklayın, ardından Ayarlar’a gidin.
2- Cihazlar’ı seçin, ardından Bluetooth veya diğer cihazları ekleyin.
3- Bluetooth’u seçin ve kumandanızı eşleştirme moduna geçirdikten sonra ekrandaki talimatları izleyin.
4- Eşleştirme tamamlandıktan sonra ışıklı çubuk yanıp sönmeyi durduracak. Düz bir renge dönecektir.

DualShock 4 veya DualSense’i Bluetooth aracılığıyla Mac’e bağlayın

1- Sistem Tercihleri’ni açın.
2- Bluetooth’u seçin.
3- Bağlanmak için yakındaki cihazlar listesinde kontrol cihazınızı bulun.

Bir uyarı! DualSense’in tüm PC oyunlarında desteklenmiyor. Bunun için en kolay çözüm Valve yaptı. DualSense kontrolörlerinin tanınmasını sağlamak için tanımlama işini zaten yaptı. DualSense kullanırken Steam üzerinden oyun oynayabilirsiniz. Düzeni özelleştirmek istiyorsanız; denetleyicinizi yapılandırmak için “Büyük Resim” moduna girdiğinizden emin olun.

Kontrol cihazınızı PlayStation’ınızla tekrar kullanmak istiyorsanız; en kolay yol onu bir USB kablosuyla manuel olarak bağlamaktır. Ardından “PS” düğmesine basmanız gerekir. Bu, denetleyiciyi otomatik olarak eşleştirecektir.

Exit mobile version