Oyunlarda Ekran Titremesi Nasıl Düzeltilir?

Oyunlarda ekran titremesi sorunu nasıl çözülür? Siz de bu sorundan şikâyetçiyseniz sıraladığımız çözüm yollarına başvurun.

Oyunlarda ekran titremesi yüzünden sorunsuz bir oyun deneyimi yaşamaktan çok mu uzaksınız? Endişe etmenize gerek yok, sizin için bir araya getirdiğimiz çözüm yolları ile kolaylıkla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Daha iyi bir oyun deneyimi elde etmek istiyorsanız sorununuz çözüme kavuşana kadar listedeki yöntemleri denemeye devam edin.

Oyunlarda Ekran Titremesi İçin Çözüm Yolları

Oyun oynarken ekran titriyor, ne yapmam gerekiyor diyorsanız bu çözüm yollarını tek tek uygulayabilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını ise aşağıdan ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Oyunlarda Ekran Titremesi İçin Çözüm Yolları

1. Ekran Yenileme Hızını Arttırma

Seçebileceğiniz maksimum yenileme hızı monitöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Eğer seçenekler arasında 60Hz üstü bir yenileme hızı göremiyorsanız bu yöntem işinize yaramayacaktır. Bu nedenle diğer yöntemlere yönelmelisiniz.

2. Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleme

Ekran kartı sürücüsünün güncel olmaması da oyunlarda titreme sorununa yol açabilir. Ekran kartı sürücünüzü güncellemek, bu sorunu çözmenize yardımcı olabilir.

Sürücüleri manuel olarak güncelleyebilirsiniz ama bununla uğraşmak istemezseniz driver güncelleme programlarını da kullanabilirsiniz. Bu programlar, sizin için en güncel sürümleri yükler. Sizin ayrıyeten arama ya da indirme işlemi yapmanıza gerek bırakmaz.

3. Tam Ekran İyileştirmelerini Devre Dışı Bırakma

Ekran titremesi sorunu tam ekran modundan da kaynaklı olabiliyor. Sizin sorununuz da bundan kaynaklanıyorsa tam ekran modu iyileştirmelerini devre dışı bırakmanız, oyunlarda yaşadığınız bu sorunu çözüme kavuşturmanızı sağlayabilir.

Bu yöntemlerin yanı sıra FreeSync’i kapatmanızı da öneririz. Bunun nasıl yapılacağı hakkında en ufak bir fikriniz yoksa üreticinin sitesindeki rehberi inceleyebilirsiniz.

Exit mobile version