Oyunlara En Çok Para Veren Yaş Grubu Belli Oldu

Oyunlara en çok para veren yaş grubu, yeni bir anket sayesinde öğrenildi. Peki, hangi kuşak oyun için daha çok harcama yapıyor?

Oyunlara En Çok Para Veren Yaş Grubu Belli Oldu

Oyunlara en çok para veren yaş grubu, yeni gerçekleştirilen bir araştırma ile ortaya çıktı. Araştırma sonucunda elde edilen yaş aralığına göre oyunlar için en çok para harcayan kişilerin genellikle çocuklardan oluştuğu öğrenildi.

Araştırma, Newzoo tarafından yapıldı. App Store ve Play Store harcamaları her ne kadar geçen yıllara göre önemli ölçüde bir artış görmese de görünüşe bakılacak olursa mevcut harcamaların önemli bir kısmını söz konusu araştırma ile ulaşılan yaş grubundaki oyuncular yapıyor.

Oyunlara En Çok Para Veren Yaş Grubu Hangisi?

Newzoo tarafından yapılan anket ile oyunlara en çok harcama yapan yaş grubunun 10-12 yaşındaki oyuncular olduğu gün yüzüne çıktı. İlk sırada %52 oranla 10-12 yaş grubu yer alırken onu %51 oranla 13-27 yaş grubundaki oyuncular takip etti.

Kuşak bakımından sıralama yapmak gerekirse ortaya şu şekilde bir sonuç çıkıyor:

Z kuşağının önemli bir kısmının şu anda iş hayatına başladığını ya da başlamak üzere olduğunu da unutmamak gerekiyor. Bu da yakın bir zamanda dünya çapında yapılan harcamaların önemli bir kısmının Z kuşağı tarafından yapılabileceğini gösteriyor.

Yine de Z kuşağının Alfa kuşağının önüne geçmesi o kadar mümkün görünmüyor. Alfa kuşağından çocuklar uygulama içi satın alımları diğer nesillere göre daha çok yapma eğiliminde. Bu bir noktada gerçekleştirilen anketin de çok yüksek bir doğruluk payına sahip olduğu anlamına geliyor.

Exit mobile version