Oyun yapma programı sayesinde hayallerinizdeki oyun projelerini gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Günümüzde çok sayıda oyun geliştirme programı yer alıyor. Aşağıda yer alan liste üzerinden bu konuda en başarılı olan hizmetleri görebilirsiniz.
Oyun Yapma Programı Önerileri
- Unity
- Unreal Engine
- CryEngine
- GameMaker: Studio
- GameSalad
- Godot Engine
- GameGuru
- CopperCube
- RPG Maker
- Construct 3
1. Unity Nedir, Ücretsiz mi, Öğrenmek Zor mu?
Unity, bir oyun geliştirme programıdır. Ücretsiz olarak sunulan hizmet, oyun geliştirme konusunda yıllardır en popüler programlar arasında yer alır. Bu alanda çok başarılı olan Unity isimli program Windows, macOS, Linux, Xbox One ve PlayStation 4 gibi çeşitli platformları destekler. Programın ücretli sürümleri de mevcut.
İki boyutlu ve üç boyutlu desteğine sahip olan hizmet üzerinden basit ya da üst düzey bir oyun geliştirebilirsiniz. Bunların yanı sıra AR veya VR tabanlı oyunlar da oluşturabilirsiniz. Yeni başlayanlar için ilk başta biraz karışık gelebilir fakat kısa sürede alışılabilir.
2. Unreal Engine Ücretsiz mi, Nasıl İndirilir?
Yüksek grafiklere sahip oyun geliştirmek için en çok tercih edilen programlardan bir tanesi olan Unreal Engine isimli programı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsiniz. Birçok ödül almayı başaran hizmette C++ desteği bulunuyor.
Bu program üzerinden en kolay oyunlardan en zor oyunlara kadar pek çok proje geliştirebilirsiniz. Ayrıca bilgisayar ve konsolların yanı sıra mobil ya da sanal gerçeklik oyunları da oluşturabilirsiniz. Yapay zekâ teknolojisini destekleyen programı resmi internet sitesi üzerinden indirebilirsiniz.
3. CryEngine Nasıl İndirilir?
Far Cry oyunu ile birlikte popüler hale gelen CryEngine, C++ yazılımını kullanır ve kullanımı biraz zordur. Bu program üzerinden yüksek grafiklere sahip oyunlar geliştirebilirsiniz. Popüler hizmetin resmi sitesinden indirme işlemini başlatabilirsiniz.
4. GameMaker: Studio Ücretli mi?
2 boyutlu oyun geliştirmek istiyorsanız GameMaker: Studio adlı programı kullanabilirsiniz. Kolay kullanıma sahip olan program Windows, Mac, Linux, HTML5, Android ve iOS gibi platformları destekler. Geliştirdiğiniz oyuna uygulama içi satın alma ögeleri ekleyebilirsiniz. Hem ücretli hem de ücretsiz sürüm mevcut.
5. GameSalad Nedir, Ücretsiz mi?
Oyun yapma programı GameSalad’in hem ücretsiz hem de ücretli sürümü bulunuyor. Ücretsiz sürümde bazı kısıtlamalar mevcut. Örneğin ücretsiz sürümde Android, iOS ve HTML 5’te yayımlama imkânı bulunmuyor. Bunun için GameSalad Pro sürümüne geçiş yapmanız gerekiyor.
Çok kolay kullanıma sahip olması ile dikkat çeken hizmet üzerinden iki boyutlu oyun geliştirebilirsiniz. Program Windows, Android, iOS ve HTML5 dahil olmak üzere pek çok platformu destekliyor.
6. Godot Engine Ücretli mi, Nasıl İndirilir?
Sürükle bırak mantığı ile çalışan Godot Engine üzerinden çok kaliteli 2D ve 3D oyunların geliştirilirsiniz. Oyun geliştirme programları arasında kullanımı en kolay programlardan biri olan Godot Engine’in progralama dili DGScript’tir. Açık kaynak kodlu programı resmi internet sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
7. GameGuru Nedir, Ücretsiz mi?
GameGuru üzerinden nişancı (shooter) ya da korku gibi çeşitli türlerde oyunlar geliştirebilirsiniz. 20 şablon ile birlikte gelen programda 7 günlük ücretsiz deneme sürümü bulunuyor. GameGuru isimli programda 3 boyutlu modelleri içe aktarabilirsiniz. Hizmette ayrıca çok oyunculu mod desteği de yer alıyor.
8. CopperCube Nedir, Nasıl İndirilir?
PC, Mac, iOS ve Android desteğine sahip CopperCube, ücretsiz oyun geliştirme programıdır. Diğer platformlarda oluşturduğunuz üç boyutlu modelleri içe aktarabilirsiniz. Programda genellikle 2D oyunlar tercih ediliyor fakat 3D oyunlar da geliştirebilirsiniz. Programı Steam ya da resmi internet sitesi üzerinden indirebilirsiniz.
9. RPG Maker Ücretli mi, Kullanımı Zor mu?
Rol yapma oyunu oluşturmak için tercih edilen RPG Maker, Photoshop gibi programları destekler. 30 gün ücretsiz deneme sürümünün yer aldığı program, oyun geliştirme konusunda acemi olanlara biraz zor gelebilir.
10. Construct 3 Nedir, Nasıl İndirilir?
Construct 3, Sürükle bırak mantığı ile çalışan bir oyun geliştirme programıdır. Bu sayede herhangi bir yazılım dili bilmeden bir oyun geliştirebilirsiniz. Birçok platformu ve formatı destekleyen Construct 3’ü resmi web sitesinden indirebilirsiniz.
En iyi 10 oyun yapma programı listesinde yer almayan fakat çok beğendiğiniz bir yazılım var mı? Varsa bu programı yorumlar kısmından paylaşarak diğer kişilere tavsiyede bulunabilirsiniz. Ayrıca en iyi çizim programları listesine göz atabilirsiniz.