Oyun Oynarken Mouse Takılıyor, Çözümü Nedir?

Oyun oynarken mouse takılıyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız bu rehberde yer alan yöntemleri denediğinizden emin olun.

Oyun Oynarken Mouse Takılıyor, Çözümü Nedir?

Oyun oynarken mouse takılıyor mu? Bu her ne kadar küçük bir sorun gibi görünse de oyun deneyimini mahveden en önemli sorunların başında gelir. Bazen birkaç basit adım uygulanarak düzeltilebilir ama bu durum bazen başa çıkması daha zor bir donanım sorununa işaret edebilir.

Daha çok rekabetçi oyunlarla ilgileniyorsanız video oyunu oynarken farenizin sürekli takılması ile uğraşmak son derece sinir bozucu olabilir çünkü fare yüzünden oynayamamak sadece sizin değil, takım arkadaşlarınızın da oyununu etkiliyor.

Oyun sırasında farenizin takılmasının en önemli nedenleri şunlardır:

Farenin takılıp durması ile uğraşmak çok can sıkıcı olsa da sorunu çözmek için atılabilecek pek çok etkili adım vardır. Aşağıda yer alan yöntemleri uygulayarak oyun oynarken farenin takılmasına neden olan sorunu giderebilirsiniz.

Oyun Oynarken Mouse Takılıyor, Nasıl Çözülür?

Mouse sadece video oyunu oynadığınız sırada takılıp duruyorsa yukarıdaki yöntemler, sorunun nedenini ve nasıl çözeceğinizi öğrenmenize yardımcı olacaktır.

Bilgisayarın Aşırı Isınmadığından Emin Olma

Bilgisayarınızı her zaman aşırı ısınmadan korumanız gerekir. Bu amaç doğrultusunda ilk olarak bilgisayarınızın mümkün olduğunca sıcak olmayan ve iyi havalandırılan bir ortamda olduğundan, her yanı kapalı bir yerde tutmadığınızdan emin olmalısınız. Bu koşulları sağlayamıyorsanız soğutucu kullanmayı düşünebilirsiniz.

Aşırı ısınan bilgisayarlarda kapanma, oyunlarda ani FPS düşüşü ya da donma ve kasma gibi sorunlar meydana gelebilir.

Fare Sürücülerini Güncelleme

Fare sürücülerini her zaman güncel tutun. Farenizin üreticisinin resmî web sitesi üzerinden en son sürümü indirip yükleyebilirsiniz. Yeniden oyun oynamaya başlamadan önce fare sürücülerinin en son sürümünü yükledikten sonra fareniz eskisi gibi düzgün bir şekilde çalışmaya başlayacaktır.

Oyunun Sistem Gereksinimlerini Kontrol Etme

Video oyunu sırasında fare takılıyorsa ve sorumlunun fare olmadığından eminseniz oyunun sistem gereksinimlerini karşılamıyor olabilirsiniz. Bu nedenle sisteminizin video oyununun sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını öğrenin.

Farklı Bir Mouse Pad Kullanma

Farenizi düz olmayan bir masanın üzerinde mi, mouse pad üzerinde mi kullanıyorsunuz? İyi bir mouse pad kullanmamak, oyun sırasında farenin takılmasına neden olabilir. Bu takılma sorununu normal kullanımda hissetmiyor olabilirsiniz fakat söz konusu oyun olduğunda bu tür takılmalar fark edilmeyecek gibi değildir.

Farenin Pilini Değiştirme

Farenin takılması bitmek üzere olan bir pilden de kaynaklı olabilir. Farenin pilinin bitmesinden ötürü takılmalar yaşıyorsanız pilini değiştirerek sorunu giderebilirsiniz.

Kir ve Tozu Temizleme

Farenin takılmasının en önemli nedenlerinden biri de toz ve kir birikintisidir. Farenizi temizlerseniz daha iyi çalıştığını fark edeceksiniz. Bunun nedeni, toz ve kirin sensörlerin doğru bir şekilde çalışmasını engellemesidir.

Exit mobile version