En Sevilen Oyun Karakterleri

Oyun karakterleri konusunda çok geniş bir yelpaze yer alıyor. İşte bütün zamanların en beğenilen karakterlerin listesi!

Bu zamana kadar çok sayıda video oyunu çıktı ve çıkmaya da devam ediyor. Peki, tüm zamanların en sevilen oyun karakterleri neler? Bu sorunun yanıtını merak ediyorsanız aşağıda yeralan listeye göz atabilirsiniz.

En Beğenilen Oyun Karakterleri Listesi

  1. Mario
  2. Lara Croft
  3. Agent 47
  4. Geralt of Rivia
  5. Max Payne
  6. Gordon Freeman
  7. Sam Fisher
  8. Carl Johnson
  9. Tommy Vercetti
  10. Captain Price

Oyun Karakterleri-1

1. Mario

Video oyunu tasarımcısı Shigeru Miyamoto tarafından yaratılan Mario, tüm zamanların en beğenilen karakterleri arasında yer alıyor. Bu zamana kadar çok sayıda oyunda yer alan tesisatçı, prenses Peach’i kurtarmaya çalışır. Karakter, 1995 yılından beri Charles Martinet tarafından seslendirilmektedir.

2. Lara Croft

Tomb Raider serisinin ana karakteri olan Lara Croft da en sevilen karakterlerden bir tanesidir. İngiliz Arkeolog Croft, genellikle iki tabanca taşır. Karakteri oyunlarda Shelley Blond, Judith Gibbins, Jonell Elliott, Keeley Hawes ve Camilla Luddington seslendirdi.

3. Agent 47

Oyun dünyasının bir diğer sevilen karakteri Agent 47, IO Interactive tarafından kurgulandı. Kafasının arka kısmında yer alan barkod ile bilinen karakter, Hitman serisinde yer alıyor. Popüler karakteri David Bateson seslendiriyor.

4. Geralt of Rivia

En popüler karakterlerden bir tanesi olan Geralt of Rivia, en güçlü canavar avcılarından bir tanesidir. Karakter bu zamana kadar kitap ve oyun serisinin yanı sıra Netflix dizisinde de yer aldı. Dizdie Geralt’ı Henry Cavill canlandırıyor.

5. Max Payne

Max Payne, aynı adlı oyun serisinin ana karakteridir. Payne, ailesinin öldürülmesinin ardından kendi başına adalet aramaya çalışır. Karakter için ilk olarak “Max Heat” ismi seçilmişti ancak şirketteki çalışanlardan bir tanesi “Payne” soyadını önerdi. Max Payne’e en iyi hikayeli oyunlar yazımızda da yer vermiştik.

6. Gordon Freeman

Valve tarafından geliştirilen Half-Life serisinin ana karakteri olan Gordon Freeman, Marc Laidlaw ve Gabe Newell tarafından yaratıldı. Fizik konusunda uzman olan bilim insanı Freeman, Black Mesa’da çalışıyor.

7. Sam Fisher

Ulusal Güvenlik Ajansında (NSA) görevli ajan Sam Fisher Michael Ironside, Eric Johnson ve Jeff Teravainen tarafından seslendirildi. Ubisoft tarafından geliştirilen oyunlarda yer alan Fisher, ilk kez 2002 yılında piyasaya sürülen Tom Clancy’s Splinter Cell isimli yapımda göründü.

8. Carl Johnson

Grand Theft Auto: San Andreas oyunundaki ana karakter olan Carl Johnson (CJ), stresli yaşam nedeni ile Los Santos şehrinden Liberty şehrine taşınmıştı ancak beş yıl sonra evine geri dönmek zorunda kalmıştı. Bunun nedeni ise CJ’in annesinin öldürülmesidir.

9. Tommy Vercetti

En sevilen karakterlerden bir tanesi olan Tommy Vercetti, Grand Theft Auto: Vice City isimli popüler yapımda bulunuyor. Ray Liotta tarafından seslendirilen Vercetti’nin takma adları arasında Mr. Teal ve Harwood Butcher yer alıyor.

10. Captain Price

Call of Duty: Modern Warfare serisinin sevilen karakteri Captain Price, Infinity Ward tarafından yaratıldı. SAS birliğinden Task Force 141’e geçiş yapan Price, Billy Murray, Dacid Kinsman ve Barry Sloane tarafından seslendirildi.

En sevilen oyun karakterleri listesi yukarıdakilerle sınırlıydı. Peki, sizin en çok beğendiğiniz karakter hangisi? Sizi en çok etkileyen karakterleri aşağıdan paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version