Oyun için İdeal 6 Akıllı Telefon

Akıllı telefonlarla oyun oynamayı sevenler için yüksek performanslı akıllı oyun telefonlarını listeledik.

Akıllı telefonların gelişmesiyle birlikte yüksek grafik özelliklere sahip oyunlar da artık mobil cihazlarda oynanmaya başladı. Popüler birçok PC, PlayStation ve Xbox oyunları akıllı telefonlarımızda boy göstererek alanlarını genişletti. Oyun severlerin sadece bahsettiğimiz platformlardan değil; telefonlarından da oyunlar oynamayı sürdürdüğü bir gerçek… Bu bağlamda daha hızlı oyun performansı, daha ısınmayan bir telefonla oynandığında ortaya çıkan zevk paha biçilemez hale geliyor. Biz de sizler için en iyi akıllı oyun telefonları ile ilgili bilmeniz gerekenleri ve en iyi 6 telefonu sizler için listeledik. Bu akıllı oyun telefonları ile farklı bir alan yaratarak, oynadığınız oyunlardaki zevkinizi doruğa çıkaracaksınız. Ancak öncesinde şu önemli noktayı bilmenizde fayda var.

Oyun için En İyi Akıllı Telefon

Akıllı telefon şirketleri, günümüz ihtiyaçlarına karşılık gelecek telefon üretimini gerçekleştirse de oyun severleri unutmuyor. Sadece oyuna özel telefon üreten bazı markalar ve bu markaların bazı modelleri mevcut. Bu telefonlar tabii ki de oyun performanslarına göre tasarlanıyor. Listede tüm oyunculara hitap edecek türde akıllı telefon yer alıyor. İşte karşınızda oyun telefonları, bu telefonların özellikleri ve şu anki fiyatları…

1- Asus ROG Phone 5

Asus ROG Phone 5, zaten etkileyici olan Asus ROG Phone 3‘ü geliştiren olağanüstü bir oyun telefonu. Öne çıkan özellikleri arasında Snapdragon 888 yonga seti ve 16 GB‘a kadar RAM’in eşleştirilmesinden elde edilen sınıfında lider güç ve ayrıca 144 Hz yenileme hızına ve 300 Hz dokunmatik örnekleme hızına sahip bir ekran yer alıyor. Her ikisi de çoğu telefondan daha yüksek ve kullanışlı özellikler. Bu ekranda büyük ve bir telefonda bulabileceğiniz en iyiler arasında yer alan öne bakan çift hoparlörle destekleniyor.

Asus ROG Phone 5 ayrıca 6.000 mAh‘lik devasa bir pile sahiptir, böylece daha uzun süre oyun oynayabilirsiniz ve 65W hızlı şarj desteği ile bataryayı çok hızlı sürelerde doldurabilirsiniz. Buna duyarlı omuz düğmeleri, programlanabilir RGB ışıkları ve bir dizi oyun odaklı aksesuarla uyumluluğu ekleyin ve Asus ROG Phone 5 gerçekten oyuncular için eksiksiz bir pakettir. Çok yönlü bir amiral gemisi değil (kameraları donanımın geri kalanı kadar üstün değil), ancak oyun önceliğinizse, bu telefon listenizin başında veya yakınında olmalıdır.

2. Lenovo Legion Duel

Lenovo‘nun ilk oyun telefonu olan Legion Phone Duel, oyunlara özel harika özellikleri barındırıyor. Telefon 90W hızlı şarjı destekliyor ve tam ekran bir deneyim sunması için açılır kameraya sahip. Ayrıca yatay modda kullanım için optimize edilmiş bir üst işlemci ve yazılıma sahiptir. Bunların tümü, oyun için harika olmasına katkıda bulunur. Telefonla ilgili sorunlarımız, yüksek fiyatı, yazılım sorunları ve vasat kamerası bazılarını etkileyebilecek olsa da oyundaki hünerine dokunmuyor.
Şu anda en iyi oyun telefonlarından birini arıyorsanız, işte karşınızda; Oyun oynamak için de iyi olan harika bir akıllı telefon arıyorsanız, bu iyi bir seçimdir, ancak satın almadan önce bu listedeki diğerlerini kontrol etmelisiniz.

3. Razer Phone 2

İlk Razer Phone, oyunculara özel markayı bir mobil cihaza getirmek için sağlam bir ilk çabaydı, ancak onu listemizde daha da aşağıya çeken birkaç kusuru vardı. İkinci sürüm bazılarına hitap etti ve bunun için daha güçlü bir cihazla çıktı, ancak yine de öncelikle oyunculara yönelik. Bu ne anlama geliyor? Kamera ve ekran, bu kadar pahalı olan diğer telefonlar kadar etkileyici değil, bu nedenle sıradan oyuncular başka bir modele bakmak isteyebilir. Ancak mobil oyun konusunda daha ciddiyseniz ve bunu karşılayabiliyorsanız, bu doğru bir seçimdir.

Görünüşte Razer Phone 2, Snapdragon 845 yongasına yükseltti. Ayrıca Qi kablosuz şarj için bir cam arka tasarıma geçmiş olmasına rağmen; öncekinden çok fazla değişmedi. Ayrıca, oyun oynarken cihazı soğutmak için kaygan bir buhar odası geldi. Günün sonunda, telefonun yonga seti, 8GB RAM, harika hoparlörler, 120hz yenileme hızlı ekranı ve 4.000mAh pilin yanı sıra pil ömrü ve performansında ince ayar yapmak için kapsamlı ayarlar, bunu oyun için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

4. Nubia Red Magic 5G

Nubia Red Magic 5G, dünyanın ilk 144 Hz akıllı telefon ekranına sahiptir ve bu da onu oyun için ideal hale getirir, çünkü bu akıllı telefonlar için müthiş bir yenileme hızıdır. Ancak bunu oyun için ideal yapan tek şey bu değil. Aslında, size daha fazla kontrol sağlamak için omuz tetikleri, cihazı baskı altında serin tutmak için bir fan ve sıvı soğutma sistemi, oyun deneyiminizi kişiselleştirmenize izin veren özel bir ‘Oyun Alanı’ ve Oyunlara titreşim katan ‘4D Shock’ özelliği.
Bu son özellik, çoğu durumda kullanılamıyor. Ancak oyun geliştiricileri bunları benimserse, bu ciddi şekilde geleceğe yönelik bir telefon olur. Ayrıca elbette 5G’yi de destekliyor ve bol miktarda güce sahip. Cihazın ekran çözünürlüğü ise 1080 x 2340 piksel ve bu bizi hayal kırıklığına uğrattı. Yine de rakiplerine göre bazı avantajları yer alıyor. Fiyatını da göz önüne bulundurduğunuzda alınacak bir oyun telefonu ile karşı karşıyayız.

5- Black Shark 4

Black Shark 4; FHD + çözünürlüğünde, 144 Hz yenileme hızı ve 720 Hz dokunmatik giriş hızı destekleyen 6.67 inç AMOLED ekrana sahip. Black Shark 4, Snapdragon 870 işlemcisinden güç alıyor. Cihazda 3,2 GHz hızında çalışan 8 adet CPU çekirdeği mevcut. Model; 3.2 GHz ARM Cortex A77 yüksek performans çekirdeğine, üç adet 2,4 GHz ARM Cortex A77 ve dört adet 1.8 GHz ARM Cortex A55 çekirdeğine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca cihazda 8 GB RAM kapasitesi ve 128 GB depolama alanı görüyoruz. Diğer yandan modelin bataryası 4.500 mAh değerine sahip.

6- iPhone 13 Pro Max

iPhone 13, Apple A15 Bionic işlemciden gücünü alıyor. Bu durum kendisini en güçlü iPhone modeli yapmaya yeterli oluyor. Geçtiğimiz yıl 64 GB depolama alanına sahip olan iPhone, bu yıl 128 GB alanla geldi. Özellikle cihazın giriş seviyesi modelinin depolamasının artması da rakiplerinin işini zorlaştıracak. 120 Hz’e kadar yenileme hızı sunan ekran; A15 Bionic’teki yeni 5 çekirdekli GPU’nun olağanüstü grafik performansıyla bir araya geldiğinde; iPhone 13 Pro’yu oyun tutkunları için mükemmel hale getiriyor.

Oyun Telefonu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Telefonlar çeşitli özellikleriyle rakiplerinden ayrışmayı hedefler. Bu kapsamda oyun performansı tarafında iddialı cihazlar; işlemci, grafik birimi, ekran ve batarya noktasında öne çıkar. En iyi oyuncu telefonları listemizi de bu kriterleri gözeterek hazırladık.

İşlemci performansı, mobil oyunlarda en etkili unsurların başında gelir. Üst segment işlemciye sahip ve buna eşlik eden iyi bir grafik birimi sizi oyun oynarken mutlu edecektir. Ayrıca RAM kapasitesi telefonların performansına etki eden noktalardandır. Dolayısıyla bellek kapasitesi yüksek ürünler seçmeniz de size avantaj sağlayacaktır. Diğer yandan ekran özellikleri de oyuncu telefonlarının iyi olması gereken noktalardan biridir. Ekran tazeleme hızı ve görüntü kalitesi, oyun deneyimini direkt etkiler. Batarya ise kullanım ömrünü direkt etkilediği için satın alma tercihinizden önce göz önüne almanız gereken kriterler arasında yer alır. İyi işlemci ve grafik birimi ikilisi size iyi bir oyun deneyimi verecektir. Ancak pil ömrü yetersizse oynama süreniz kısa olacaktır.

Exit mobile version