Oyun Bilgisayarı Satın Almanız için 3 Sebep

Bilgisayarlar, işten eğitime, kişisel kullanımdan oyuna farklı amaçlar için tercih sebebi. Ancak oyun bilgisayarı, oyuncular için olmazsa olmaz konumda. Oyunlar, bilgisayar kullanımında yüksek performansın gerekli olduğu bir alan. Çünkü gerek RAM gerek de ekran kalitesi gibi teknik faktörler, oyunda iyi performansın anahtarıdır. Oyun bilgisayarı veya oyuncu bilgisayarı, son yıllarda popüler hale geldi. Masaüstü oyun bilgisayarı veya dizüstü oyun bilgisayarı seçenekleri, her bakımdan gelişmiş özellikleriyle oyunlarda performansı maksimize ediyor. İşte sizin de bir oyuncu bilgisayarı almanız için bazı sebepler.

Oyunlarda En İyi Grafik Performansı

Oyun oynarken birçok oyuncunun en çok önemsediği konu grafik performansının iyi olmasıdır. Oyundan alınan keyfi en yükseğe çıkaran grafiklerde, birçok faktör önem taşıyor. Bunların başında monitör yapısı gelir. Oyun bilgisayarı monitör boyutu, masaüstü konseptli oyuncu bilgisayarlarında geniş seçeneklere sahiptir. Curved ve 4K ekran seçenekleri içeren oyun bilgisayarı monitörü seçeneklerinde, 23.6 ile 28 inç arasında alternatifler vardır. Yenileme hızı ve diğer faktörler de oyunlarda iyi performansa eşlik eder. NVIDIA ve AMD ekran kartları seçeneklerine göre, doğru seçim yapabilirsiniz. GeForce RTX modeller, Radeon RTX serisi oyunda en iyi performansı sağlıyor.

Güçlü İşlemci, Güçlü Bilgisayar

Oyun bilgisayarı, diğer bilgisayar türlerine göre işlemci ve RAM bakımından da iyi seviyededir. İşlemciler tarafında, oyun bilgisayarlarında en popüler alternatiflerde Intel Core i7, i9 seçenekler vardır. AMD Ryzen 5, 7 ve 9 seçenekleri de ilgi görüyor. Oyun bilgisayarı markalarında işlemciler farklı olabilir. Türkiye’de son yıllarda, güçlü özellikleri ve uzun seneler boyu problemsiz kullanımla Dragos ile Turbox oyuncu bilgisayarı modelleri ilgi görüyor. RAM kapasitesi 87 GB ile 64 GB arasında değişen modeller, tüm oyunlarda aradığınız performansı sunuyor.

Kasmayan Oyunlar, Uzun Batarya Kapasitesi

RAM, SSD disk, işlemci ve diğer özellikleri bakımından oyun bilgisayarı, ortalama bilgisayarların önündedir. Ancak bunun haricinde batarya kapasitesi konusunda güçlü profili de oyun bilgisayarlarını ön plana çıkarıyor. Oyuncu bilgisayarı modelleri, normal bir PC’ye göre uzun ömürlü batarya sahibidir. Dizüstü oyun bilgisayarları, şarj aleti olmadan en az 3 saat kullanım sunuyor. Bazı modellerde, şarj aleti olmadan 6 saate kadar kullanım da söz konusudur. 

Oyun bilgisayarı konusunda en iyi seçenekleri, Atom. Bilişim online satış mağazasında keşfedebilirsiniz. Yüksek performanslı ve uygun fiyatlı dizüstü- masaüstü oyun bilgisayarı modellerini inceleyin.

Exit mobile version