OxygenOS ve ColorOS birleşti

Geçen ay OnePlus‘ın Oppo ile entegre olduğunu ve telefon üreticisinin bir alt markası haline geldiğini duyurmasının ardından şirket; cuma günü OxygenOS ile Oppo’nun ColorOS işletim sistemini birleştirdiğini duyurdu.


İlginizi Çekebilir: OnePlus Nord OxygenOS 10.5.10 güncellemesi aldı


OnePlus OxygenOS, Oppo ColorOS ile devam edecek

Her iki şirketin yazılımı ayrı kalacak. Kendi bölgelerine hizmet vermeye devam edecek. Küresel olarak OnePlus telefonları için OxygenOS; Çin’deki Oppo cihazları için ColorOS olacak. Ancak ortak bir kod tabanını paylaşacak. OnePlus’ın yazılım deneyimini standartlaştırması ve geliştirme sürecini kolaylaştırması gerektiğini söylüyor. Bunu da gelecekteki OxygenOS güncellemeleri ile yapacak.

OnePlus, değişikliğin şirketin ileriye dönük daha iyi Android güncelleme desteğini garanti etmesine izin vereceğini ifade etti. Ayrıca Samsung’un da son birkaç yılda geliştirmeye çalıştığı bir şey olduğunu söylüyor. OnePlus, güncellemelerin ömrünü şu şekilde ortaya koymaktadır:

– T ve R modelleri de dahil olmak üzere amiral gemisi telefonlar, üç büyük Android güncellemesi ve dört yıllık güvenlik güncellemesi alır.

– Nord ve Nord CE telefonları iki büyük Android güncellemesi ve üç yıllık güvenlik güncellemesi alıyor.

– Nord N telefonları bir büyük Android güncellemesi ve üç yıllık güvenlik güncellemesi alacak.

OnePlus, bu güncelleme taahhütlerini OnePlus 8 ve üstü ile sınırlar. Bu nedenle eski OnePlus cihazlarının şansı kalmaz.

OnePlus, Oppo ve daha geniş BBK Electronics şemsiyesi ile olup bitenlerin bir sonraki adımı olarak; şirketlerin yazılımlarını arka uçta birleştirmek, OnePlus kullanıcıları için pozitif gibi görünüyor. OnePlus’ın artık “entegre” olduğu için ne kadar bağımsız olduğu, BBK’ya ait olduğu ortaya çıkıyor.

Exit mobile version