Overwatch 2 ve Diablo 4 Oyununun Çıkış Tarihi Ertelendi

Diablo 4 ve Overwatch 2 oyunlarının çıkış tarihleri ertelendi. Activision Blizzard oyunun yeni çıkış tarihi ile ilgili açıklama yapmadı. İşte detaylar...

Activision Blizzard bugün bir yatırımcı görüşmesi sırasında Overwatch 2 ve Diablo 4 oyununu başlangıçta planlandığı kadar kısa sürede gelmeyeceğini duyurdu. Ancak iki büyük devam filminin sonunda ne zaman çıkacağına dair yeni bir zaman çerçevesi sağlamadı.

Activision Blizzard Overwatch 2 ve Diablo 4 İle İlgili Açıklama Yaptı

Şirket, “Gelecek yıl Blizzard’dan önemli miktarda içerik teslim etmeyi planlarken; şimdi Overwatch 2 ve Diablo IV için başlangıçta öngörülenden daha sonra bir lansman yapmayı planlıyoruz” dedi. Gecikmeler, hem Blizzard’daki hem de oyun geliştirme ekiplerindeki liderlik değişikliklerine bağlandı. Diablo 4 yaz boyunca yönetmenini ve baş tasarımcısını kaybederken; Overwatch 2 yönetici yapımcısını Eylül ayında kaybetti.

Activision Blizzard, “Gelecek yıl için planlanan Blizzard içeriğinin bir kısmının, tam potansiyeline ulaşmak için daha fazla geliştirme süresinden yararlanacağı açıkça ortaya çıktı.” dedi.

Overwatch 2 ve Diablo 4 Oyunlarının Gecikmesinin Sebebi

Hem Overwatch 2 hem de Diablo 4, 2019’da ortaya çıktı. Kesin çıkış tarihleri ​​olmamasına rağmen yakın gelecekte gelmesi bekleniyordu. Gecikmelerin, yaygın cinsel taciz ve ayrımcılığın iddia edildiği bir California davasının Blizzard’daki yönetim değişikliğinden ötürü olduğu belirtildi. Ayrıca ekiplerin Covid-19 salgını nedeniyle evden çalışmaya geçmesiyle birlikte; video oyunu endüstrisinde üretimin zorlaşması nedeniyle yaşandığı ortaya çıktı.

Açıklamada ayrıca, bunun şirket için gelecek yıl beklenen “finansal yükselişi” de geciktireceği açıklandı:

“Bunun çalışanlarımız, oyuncularımız ve franchise’larımızın uzun vadeli başarısı için doğru hareket tarzı olduğundan eminiz.”

Yeni Çıkış Tarihi Açıklanmadı

Yeni bir çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak Activision Blizzard’ın gelecek yıl onlardan finansal bir destek alamayacağını öngördüğü göz önüne alınırsa; 2023’e kadar oyun gelmeyebilirler. Belki de mali yılın başlaması nedeniyle Nisan 2023’e kadar oyun gelmeyecek.

Yatırımcı sunumunun başka bir bölümünde Activision Blizzard, Overwatch League’in önümüzdeki bahardan itibaren Overwatch 2’nin erken bir yapısını oynamaya devam edeceğini belirtti.

Ayrı bir notta, Blizzard’dan Jen Oneal, J. Allen Brack’in ayrılmasının ardından Ağustos ayında üstlendiği bir rol olan şirketin ortak lideri olarak istifa etmesi gerektiğini duyurdu. Bu, Mike Ybarra’yı ileriye dönük şirketin tek lideri yapıyor. Oneal, Activision Blizzard’da yeni bir pozisyona geçeceğini ve ardından yıl sonunda şirketten tamamen ayrılacağını söyledi.

Exit mobile version