Otomotiv Firmaları Kredi Alabilecek Mi? Yeni Açıklama Yapıldı!

A row of Google self-driving cars in Mountain View, California

Otomotiv piyasası şimdilerin en büyük düşüşlerinden birisini yaşıyor ve otomotiv firmaları kredi alabilecek mi sorusu gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bazı bankalar tarafından yapılan açıklamalar, konuyla ilgili endişeleri artırdı. İşte merak ettiğiniz bütün detaylar.

Honda, Hyundai, Fiat, Ford, Renault ve Toyota gibi firmalar otomatik şirketleri içerisinde ciddi bir konuma gelmeyi başardı. Türkiye’de de önemli bir pazarları bulunan bu şirketler genellikle devletlerden büyük destek alıyor. Aldıkları destekler ağırlıklı olarak devlet bankalarından sağlanıyor. Fakat son verilen bir karar ile birlikte bazı endişeler artış gösterdi.

Otomotiv firmaları kredi alabilecek mi? Durum zorlaşıyor

Yapılan son açıklamalara bakıldığında otomobil firmalarının bu konuda bazı zorluklar yaşayacağı görülüyor. Devlet bankaları tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, bu şirketlerin kredi alması son derece zor gibi.

otomotiv firmaları kredi

Özellikle de fiyat ve Ford gibi otomotiv şirketlerinin ucuz krediden yararlanamaması sorunun derinliğini artıracak gibi görünüyor. En son açıklamalara göre Honda, Hyundai, Fiyat, Ford, Renault ve Toyota gibi şirketler kredi kapsamından çıkartıldı. Böylece artık bu firmaların devletten kredi alma gibi bir imkanı kalmadı.

Devlet kredilerinin bu şirketlerden çekilmesi onların yeni üretim yapmasını zorlaştıracak. Yabancı yatırımcının adeta mumla arandığı şu günlerde alınan yeni karar durumu biraz daha zorlaştırabilir. Bu şirketlerden henüz net bir açıklama yapılmasa bile, ya da kararın olumlu karşılanması beklenmiyor. Sizce bu otomotiv şirketlerine kredi verilmemesi kararı durumu nasıl değiştirecek? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version