Otomobil Satış Rekoru Bakın Hangi Markadan Geldi!

Electric car charger changing power in Amsterdam ,Netherlands.

Uzun bir süredir beklenen otomobil satış rekoru ilginç bir şirketten geldi. Bugüne kadar liderlik koltuğunda hep oturan bir firma aşağı düştü.

Otomobiller hayatımızın oldukça önemli bir parçasını oluşturuyor. İşte tam da bu nedenle her yıl milyonlarca araç satışı gerçekleşiyor. Bazı markalar diğerlerine göre bir miktar daha fazla satış yapabiliyor. Fakat liderlik koltuğunda genellikle Volkswagen yer alıyor.

Yapılan yeni bir araştırma ile birlikte Volkswagen şirketinin aşağıya doğru düştüğü görülüyor. Bunun yerine Toyota firması bir miktar daha ön planda diyebiliriz. 2020 yılında Toyota şirketi yüzde 11.3 düşüş yaşadı. ancak araç satışı Volkswagen firmasını geçti.

Otomobil satış rekoru Toyota ile değişti

Dünyanın en büyük otomobil firmalarından bir tanesi olarak bilinen Volkswagen, satışlarda yüzde 15.2 gibi bir düşüş yaşadı. Böylece 2020 yılında toplam 9.3 milyon otomobil satışı yaptı. Asya pazarı genel olarak bu konuda büyük destek sağladı.

otomobil satış rekoru

Pandemi ağırlıklı olarak Avrupa’da ABD piyasalarını etkiledi. Asya ise bu konuda biraz daha şanslı diyebiliriz. Hem erken tedbir almaları hem de salgının çok fazla yayılmaması durumu kurtardı. Bu nedenle Asya pazarında hakim olan Toyota şirketi büyük bir avantaj kazandı.

Toyota tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, oldukça mütevazi bir tavıra sahip oldukları görülüyor. Giderek daha fazla artış gösteren elektrikli otomobil talebi ise hem Volkswagen hem de Toyota için birinci öncelikler arasında yer alıyor.

Genel olarak baktığımızda 2021 yılında da yine benzer bir tablonun ortaya çıkacağı düşünülüyor. Fakat ilerleyen dönemlerde pandeminin gidişatına göre her şey değişebilir.

Exit mobile version