Orijinal Ekran Nasıl Anlaşılır?

Orijinal ekran nasıl anlaşılır, hangi noktalara dikkat edilmelidir, yan sanayi ekranlardan farkı tam olarak nedir? Yanıtladık.

Orijinal ekran nasıl anlaşılır, yan sanayi ekrandan farkı nedir? Bu iki ekran arasında kaliteden çok daha büyük bir fark var. Yan sanayi ekranlar orijinal ekranlara kıyasla biraz daha ucuz olsa da sadece bu sebepten ötürü tercih edilmemesi gerekiyor.

Aşağıdaki farkları incelediğinizde siz de fark edeceksiniz ki çakma telefon ekranların alınması pek de doğru değildir.

Orijinal Ekran Nasıl Anlaşılır, Yan Sanayiden Farkı Nedir?

Orijinal ekranı anlamanın çok sayıda yolu vardır fakat bunlar, yan sanayi ve orijinal ekran arasında bir karşılaştırma yapmak gerektiğinde en çok başvurulan gözlem noktalarıdır. Dilerseniz bunları tek tek ele alalım.

Orijinal Ekran Nasıl Anlaşılır, Yan Sanayiden Farkı Nedir?

1. Kusurlu Görüntü

Yan sanayi telefon ekranları genellikle görüntü tarafında iyi olmama eğilimindedir. Parlaklık seviyesi ne kadar yüksek olursa olsun, orijinal ekrana göre daha düşük bir parlaklık sunabilir. Yan sanayi telefon ekranlarında sorunlu renkler ve keskinlik gibi detaylar da kolaylıkla fark edilebiliyor.

Telefonunuzu ağırlıklı olarak video izlemek için kullanıyorsanız bu sizin için büyük bir sorun olacaktır.

2. Uyumsuzluk

Yazının başında da belirttiğimiz üzere yan sanayi ve orijinal ekran arasında sadece kalite farkı yoktur. Sahte telefon ekranı eğer orijinal ekran ile uyumlu değilse telefonunuz doğru bir şekilde çalışmayabilir. Hatta bunun bataryanıza da olumsuz etkisi olabilir. Örnek vermek gerekirse şarjınız normalüstü bir hızla bitebilir.

3. Hassasiyet

Kalite farkına gelecek olursak orijinalinin kopyası ekranlar genellikle daha kırılgan olur. Bu, ekranın yapımında kötü malzeme kullanılmasından kaynaklanır. Bu yüzden de söz konusu ekranlar orijinal ekrandan daha hızlı bir şekilde kırılır.

4. Parmak İzi Okuyucusu

Bazı telefonlarda eğer ekranı sahte bir ekran ile değiştirirseniz bu parmak izi okuyucusunun doğru bir şekilde çalışmasının önünde bir engel oluşturur. Bu noktada tek çözüm yolu orijinal ekran kullanmaktan geçiyor.

5. Dokunma Duyarlılığı

Orijinal ekran ile yan sanayi ekran arasındaki en net fark, dokunma duyarlılığıdır. Bu, parmaklarınız ile gerçekleştireceğiniz her işleminizin daha geç gerçekleşeceği anlamına gelir.

Exit mobile version