Oppo’nun 10x Optik Zoom Akıllı Telefon Kamera Sistemi Hazır!

Bugün Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ndeki sunumda Oppo, yeni 10x optik zoom akıllı telefon kamera sisteminin ticari ürünlere entegrasyona hazır olduğunu açıkladı.

Şirket bir grup gazetecinin, sistemi prototip telefonlarla uygulayabilmesine izin verdi. Ancak fotoğraflar, cihaz dışı görüntüleme için uygun hale getirilmedi.

Oppo Tüm Dünyada Genişleyecek

Böyle bir şeyi, birkaç yıl önce bile büyük bir fiziksel zoom cihazı olmadan hayal etmek zor olurdu. Oppo’nun bu periskop teknolojisi, muhtemelen yoldaki diğer akıllı telefonlarda da benzer işlevsellik sağlayacak. Oppo, bu teknolojiyi geçen ay Samsung tarafından edinildiği iddia edilen Corephotonics ile birlikte geliştirdi.

Oppo, yeni optik zoom sistemli bir cihazı 2019’un 2. çeyreğinde piyasaya süreceğini, ancak bu akıllı telefonun nerede satılacağı konusunda daha fazla ayrıntı sağlamayacağını söyledi. Oppo, şu anda esas olarak Güneydoğu Asya’da telefon satıyor.

Ancak geçtiğimiz günlerde ürünleri; İngiltere, İspanya, Hollanda, İtalya, Polonya ve Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa’ya yayıldı. Dün akşamki bir etkinlikte, Oppo’nun küresel pazarlar başkan yardımcısı bir grup gazeteciye, Avrupa’nın işinin başarılı olması durumunda şirketin Amerika Birleşik Devletleri’ne genişlemeyi düşüneceğini söyledi.

Exit mobile version