OPPO RX17 Neo

Orta segment akıllı telefonlarda rekabet amansız bir şekilde devam ediyor. Artık oyuncular bundan 5 sene öncesine göre çok farklı, ağırlıklı olarak Çin merkezli teknoloji şirketlerinin birbirleriyle kıyasıya yarışı söz konusu. OPPO, bu noktada dikkat çekici modellerin arkasındaki şirketler arasında. Geçtiğimiz aylarda kurumsal kimliği ve logosunu da değiştiren üretici, çok daha dinamik ve iddialı bir çizgide ilerliyor. Markanın test merkezimizde ağırladığımız modeli ise RX17 Neo. Son dönemin başarılı fiyat/performans ürünlerinden biri. Detaylarını inceliyoruz.

Şık bir tasarımla bizi karşılayan OPPO RX17 Neo, 7.4 mm kalınlık ve 156 gramlık ağırlığıyla nispeten ‘kompakt’ modellerden. 6.41 inçlik dev ekranını bu seviyede bir gövdede sunması övgüye değer. Ekran/çerçeve oranı yüzde 91’e yakın, yani fazlalıkları minimum seviyede tutulmuş tam ekran bir akıllı telefon. Elde tutuluşu rahat, doğası gereği (Hatırlatma: 6.4 inçlik ekran formuna sahip) bir miktar geniş ve bu da tek elle kullanımını zor hale getiriyor. Bu çizilmelere karşı arada daha güvenli kullanım için kutusundan bir de şeffaf kılıf çıkıyor.

Ekranı AMOLED yapısında. Dokunuş tepkisi hızlı ve akıcı bir kullanım sunuyor. Detayları daha yoğun şekilde görmenizi sağlayan büyük ekranda film izlemek, oyun oynamak son derece keyifli. Belki de en ilgi çekici özelliğine geldi sıra; parmak izi okuyucusu ekranda bulunuyor. Ayrıca yüz tanıma sistemi de mevcut. Güvenlik anlamında eksiksiz bir cihaz.

Snapdragon 660 işlemcisiyle gelen akıllı telefonda 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı var. Bu alan sayesinde 4K videolarınız veya yüksek sayıda uygulamanın varlığı sorun olmaktan çıkıyor. Güncel oyunlarda en iyi grafik kalitesini sunamasa da PUBG’yi orta grafik ayarlarında oynayabiliyorsunuz. 3600mAh pili ile günü rahatlıkla tamamlıyorsunuz.

Bu yetenekli modelde 25 MP’lik selfie kamerası oldukça çarpıcı. Işığın iyi olduğu ortamlarda muhteşem sonuçlar alabilirsiniz. Düşük ışık performansı tatmin edici.

Arka kısmında 16 + 2 MP’lik çift kamera kurulumuna yer verilmiş. 2 MP’lik bölümde derinlik sensörü mevcut, bu sayede fotoğrafta istediğiniz ayrıntıları öne çıkarabilme esnekliği sağlanıyor. 4K video kayıt desteği sunduğunu da belirtelim.

Arka tarafta ise 16+2MP kamera sistemi var. Bunlardan 2 MP olanı derinlik sensörü ve özellikle bazı detayları ön plana çıkarmak için kullanabiliyorsunuz. Arka kameraların da ortalama performans sunduğunu, hatta 4K video çekim desteği sunduğunu da söyleyebiliriz.

  Artılar

Kameralar

Büyük ekran

Fiyat

Kompakt tasarım

Eksiler

Vooc hızlı şarj desteği


 

Exit mobile version