Oppo Reno

Oppo Electronics Corp. olarak bilinen ve akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan Oppo, Çin’in yükselen yıldızlarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda ürettiği akıllı telefonlar ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve kısa zaman içerisinde ürünlerine ilginin önemli ölçüde arttığı marka, yeni modellerinden biri olan Reno ile de pek çok kullanıcının daha şimdiden ilgisini üzerine çekmeyi başarmış durumda.

Çinli teknoloji devi Oppo, daha önce sahip olduğu akıllı telefonlarda olduğu gibi yeni modelin olan Reno’da da kamera özellikleri ile dikkat çekiyor. Arka kapakta ikili kamera kurulumuna sahip olan model, ön kısımda ise açılır mekanizma içerisinde tek kamera içeriyor. Donanım özelliklerinde ise genel bir değerlendirme yaptığımızda ise orta – üst segment arasında özellikler sunduğunu söylemek mümkün.

Oppo Reno, 6.4 inç ekran genişliğine sahip olmasının yanında bir de AMOLED ekran bulunduruyor ve bunun yanında sahip olduğu bu ekranda Full HD+ çözünürlük kalitesi sunuyor. Şık ve ilgi çekici bir tasarım barındıran model, aynı zamanda çerçevesiz bir ekrana sahip. Akıllı model gücünü ise Qualcomm’un Snapdragon 710 yongasından alıyor ve Reno, bu işlemci ise 2.2 GHz hıza kadar ulaşabiliyor. Bu hıza ulaşmasında önemli katkılar sunan ayrıntı sekiz adet Kryo 360 çekirdeği oluyor. İşlemcinin grafik birimi ise Adreno 616 olarak karşımıza çıkıyor.

Oppo Reno, 3 farklı versiyon ile geliyor

Oppo Reno akıllı modeli piyasa 3 farklı versiyon halinde sürülmüş durumda. Bunlar 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı, 6 GB RAM ve 256 GB depolama alanı ve 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olarak belirlenmiş. Akıllı model, farklı varyasyonlarının yanı sıra ön kamerasında 16 MP çözünürlük sunuyor. Bunun yanında arkada bulunan ikili kamera kurulumundan ana kamera 48 MP, derinlik algılayıcı kamera ise 5 MP çözünürlük kalitesine sahip bir şekilde geliyor.

Diğer yandan modelin batarya gücü ise tam olarak 3765 mAh. Tabi sadece bununla bitmiyor; Oppo Reno aynı zamanda VOOC 3.0 hızlı şarj teknolojisi içeren modellerden biri. Bu şekilde akıllı telefonu oldukça hızlı bir şekilde şarj etmek mümkün.

Google’ın Android 9.0 Pie işletim sistemi ve Oppo’nun ColorOS 6 işletim sisteminin harmanlandığı model, aynı zamanda parmak izi okuyucu barındırıyor. Bunların yanı sıra ivmeölçer, gyro, pusula ve yakınlık gibi ek özellikler de yine Oppo Reno ile gelen diğer ayrıntılar olarak karşımıza çıkıyor.

Oppo Reno, saymış olduğumuz tüm özelliklerinin yanında Bluetooth 5.0 destekliyor ve Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac desteği ile beraber kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca dual-band, WiFi Direct, hotspot ve USB Type-C gibi ek özellikler de yine Oppo Reno ile gelen ayrıcalıklar arasında yer alıyor.

Artılar:

Kamera sistemi

Tasarım

Donanım

Ağ teknolojileri

Hızlı şarj

Eksiler:

Bu yazı, Newtech dergisinin, Haziran ayı sayısından alınmıştır.


 

Exit mobile version