Oppo Reno 8 Snapdragon 7 Gen 1 Çipini Kullanacak

Oppo Reno 8 teknik özellikleri sızdırıldı. Yeni telefon Snapdragon 7 Gen 1 SoC ve 80W hızlı şarj özelliğiyle geliyor.

Oppo yakında Reno 8 serisini piyasaya süreceği söyleniyor. Şirket, yakında Çin’de vanilya modeliyle birlikte Oppo Reno 8 Pro’yu piyasaya çıkaracak. Çalışmalarda bir Reno 8 SE de olabilir. Oppo, yaklaşmakta olan Reno akıllı telefonlarının resmi lansman ayrıntılarını henüz doğrulamadı. Şirketin yeni Reno 8 serisi akıllı telefonlarını Mayıs ayında piyasaya süreceği söyleniyor. Bu arada, yeni bir rapor yaklaşmakta olan Reno 8’in tüm özelliklerini sızdırdı.

WHYLAB’den alıntı yapan MyDrivers’a göre, Reno 8 bir Snapdragon 7 Gen 1 SoC’ye sahip olacak. Rapor ayrıca yaklaşmakta olan Snapdragon işlemcisinin bazı önemli ayrıntılarını da listeliyor. Şimdiye kadar sızdırılan Reno 8 teknik özelliklerine ve diğer detaylara bir göz atalım.

Oppo Reno 8 Akıllı Telefonun Teknik Özellikleri Sızdırıldı

Söylentilere göre Oppo, Reno 8 serisini Mayıs 2022’de piyasaya sürecek. Lansman öncesinde, cihazın özellikleri çevrimiçi olarak sızdırıldı. MyDrivers raporu, Reno 8’in Snapdragon 7 Gen 1 SoC ile piyasaya sürüleceğini ortaya koyuyor. Yeni Snapdragon 7 serisi platform, 4nm işleme dayalı olacak. Adreno 662 GPU ile entegre sekiz çekirdekli bir işlemci olacak.

Rapor, işlemci detaylarının yanı sıra telefonun diğer özelliklerini de ortaya koyuyor. Reno 8, 1080 x 2400 piksel çözünürlüğe sahip 6.55 inç OLED ekran ile birlikte gelecek. 120Hz yenileme hızı desteği ile gelecek. Ekran Full HD+ çözünürlüğe sahip olacaktır.

Reno 8’in Kamera Özellikleri

Arka tarafta ise üçlü kamera kurulumu yer alacak. Reno 8 kamera kurulumunda 50MP Sony IMX766 ana kamera sensörü bulunacak. Birincil kamera ile birlikte 8MP ultra geniş kamera ve 2MP makro kamera sensörü olacak. Kaputun altında 4500 mAh pil olacak. Oppo, Reno 8 serisinde hızlı şarj özelliklerini 65W’dan 80W’a yükseltecek. Selfie’ler için, telefonun 32MP ön kamera sensörü ile piyasaya sürüleceği söyleniyor.

Reno 8 serisinin 12 GB’a kadar RAM ile piyasaya sürülmesini bekleyebiliriz. Telefonlar ayrıca kutudan Android 12 çalıştıracak ve üstte bir ColorOS 12 katmanı olacak.

Güvenlik cephesinde, Oppo Reno 8’in ekran içi parmak izi tarayıcı ile geldiği söyleniyor. Yine de şirket, akıllı telefon hakkında henüz bir şey açıklamadı ve bu bilgiyi bir tutam tuzla alıp resmi duyuruyu beklemenizi öneririz.

Önceki raporlar, Oppo Reno 8’in OnePlus 10’un yanıltıcı standart modeli olacağını, ancak yeniden adlandırılacağını öne sürdü.

Exit mobile version