Oppo navigasyon hassasiyetini geliştiriyor

Oppo, navigasyon hassasiyetini büyük ölçüde artıran yeni RTK teknolojisini duyurdu. Oppo şirketine göre, yeni algoritma navigasyon sisteminde herhangi bir ek ekipman gerektirmeden 1 metrelik doğruluk elde edebiliyor. Bu, şerit başına navigasyon için de yeterince iyi olmalıdır.

Oppo, bir akıllı telefon üreticisinden çok daha fazlasıdır. Şirket sürekli olarak akıllı telefonlarını iyileştiren ve bu aralıktaki cihazlar için başka faydalar sağlayan teknolojik çözümler geliştiriyor.

iPHONE 12 VE iPHONE 12 PRO PARÇALARINA AYRILDI

NAVİGASYON HATASI ORTADAN KALKIYOR

Size yeni teknoloji hakkında kısa bir özet vermek gerekirse, Oppo’nun yeni navigasyon algoritması Gerçek Zamanlı Kinematik anlamına gelen RTK olarak adlandırılır. Ölçüm istasyonları arasındaki gözlem verilerini gerçek zamanlı olarak işlediği ve daha yüksek hassasiyet elde etmek için hataları farklı bir şekilde ortadan kaldırdığı taşıyıcı aşamalarına dayanır.

OPPO, CHINA MOBILE İLE ÇALIŞIYOR

Oppo, teknolojiyi uygulamak için China Mobile ile yakın bir şekilde çalışıyor. Bu da yer tabanlı sistemi ve 5G kulelerini konuşlandırmaya çalışıyor. RTK’nın yaptığı şey, GPS’den, baz istasyonlarından, ivmeölçer, jiroskop ve hatta telefonun antenleri dahil olmak üzere telefonun içindeki tüm sensörlerden tüm bilgileri toplamaktır. Algoritma ayrıca diğer ekipmanlardan kaynaklanan parazitlere karşı da çalışır.

OPPO ÖNÜMÜZDEKİ YIL SATIŞA SUNUYOR

Şu an itibariyle, 1 metreye kadar doğruluk, yalnızca gözetim ve haritalama için kullanılan profesyonel ekipman kullanılarak elde edilebilecek bir şeydir. Oppo ve China Mobile, teknolojinin önümüzdeki yıldan itibaren Çin’de ticari olarak satışa sunulacağına inanıyor. Herhangi bir plan varsa, bu teknolojinin ülke dışında nasıl uygulanabileceğini henüz görmedik.

OPPO Başkan Yardımcısı ve OPPO Araştırma Enstitüsü Başkanı Levin Liu, “Bağlantının temel olduğu bu 5G çağında, çeşitli uygulamalar hem iç hem de dış mekan kullanımları için gelişmiş bir navigasyon sistemi gerektirir. Bu artan pazar talebine yanıt olarak OPPO, yüksek hassasiyetli RTK konumlandırma teknolojisini akıllı telefonlara uyguluyor ve bu teknolojinin geniş bir kullanım yelpazesine fayda sağlayacağına inanıyoruz ” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version