OPPO, Kendi Elektrikli Arabasını Üretecek

Tesla Model X Plaid Plus elektrikli otomobil

OPPO, Çinli bir kaynağa göre, kendi elektrikli otomobilini üretecek. CEO Tony Chen ve ekibi, son haftaları kaynakları araştırmak, yetenekli çalışanlar işe almak ve ortamı test etmek için harcadılar. Bir kaynak, OPPO’nun araba üretimi üzerine araştırmalar yürüttüğünü, ancak projeyi henüz resmi olarak planlamadıklarını belirtti.

OPPO, şuanda Çin’in en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi. Şirket, 2020’de küresel olarak 112 milyon akıllı telefon satarak yüzde 8’lik pazar payı elde etti. Ayrıca şirket, OnePlus, Vivo ve Realme gibi markalardan oluşan ve 2020 yılında 262 milyon akıllı telefon satan HW tasarım şirketi BBK’nın bir yan kuruluşu. Global olarak yüzde 18 pazar payıyla BBK, Samsung ve Huawei’den önce gelen en büyük akıllı telefon üreticisi.

OPPO elektrikli otomobil üretebilir
OPPO elektrikli otomobil üretebilir

Ancak şimdi de söylentilere göre şirket, akıllı telefonların yanında bir de otomobil endüstrisine girmeyi düşünüyor.

OPPO elektrikli otomobil üretebilir

Şirket, bu haberi doğrulamadı. Ancak CEO Tony Chen, ‘Araba üretiminde bile OPPO’nun iyi performans gösterebileceği alanlara odaklanacaklarını’ söyledi. Ek olarak, “Otomobil üreticileri iyi otomobiller üretemezse ve biz  bu güce sahipsek, bunu gelecekte deneyeceğiz.” dedi. Chen’in kurduğu bu cümleler OPPO’nun hala karar aşamasında olduğunu gösterir nitelikte.

OPPO kurucu ve yöneticisi Tony Chen

Kaynaklar, Chen’in son iki hafta içinde Tesla’nın tedarikçisi ve pil üreticisi CATL ile görüştüğünü bildirdi. OPPO’da Yazılım Mühendisliği Başkan Yardımcısı Andy Wu, bu görüşmeye yönetici düzeyinde katıldı. Wu’nun otonom sürüş pozisyonları ile ilgili görüşmelerde üst düzey yönetici olduğu da bilgiler arasında.

Ayrıca şirket, bu yıl Şangay’da düzenlenen SAIC Geliştirici Konferansı’na da davetliydi. Bu konferansta Çinli şirket, akıllı elektrikli araçların yazılım hizmeti yapısını ve gelecekteki gelişimlerini tartıştı.

Ayrıca OPPO’nun yakın zamanda otonom ve insansız sürüşle ilgili birçok patent yayınladığını da ekleyelim. Bunların yanında mesafe ölçüm cihazları, kameralar ve araç konumlandırma için elektronik ekipman patentleri de aldılar.

OPPO elektrikli otomobil ne zaman gelecek?

Bu konuda şirketin herhangi bir açıklaması henüz mevcut değil. Fakat şirketin bu konu üzerinde düşündüğü kaynaklara göre kesin bir bilgi. O yüzden henüz ne zaman bu otomobil karşımıza gelir bilmiyoruz. Ancak herhangi bir açıklama olması halinde sizlerle paylaşacağız.

OPPO Reno 6 lansman tarihi belli oldu

Exit mobile version