Oppo İlginç Bir Kamera Tasarımı Geliştiriyor

Oppo, cihazı hareket ettirmek zorunda kalmadan aksiyon anlarını yakalamak için yan tarafında ekstra bir kamera deliği bulunan bir cep telefonu geliştiriyor.

Oppo, akıllı telefonun yanına kamera yerleştirmenin olanaklarını ve faydalarını araştırıyor. Tasarım, ayrı bir özel sensör entegre etmek yerine bir ayna sisteminin kullanımını ortaya çıkarıyor.

Şirket bu yılın başlarında tasarımın patentini aldı. Ancak bu patent hafta başlarında onay aldı ve yayına girdi. Telefonun yan tarafındaki bir kamera ilk bakışta özellikle kullanışlı gelmese de; Oppo bu kamera tasarımının hareketli nesneleri yakalamak için yararlı olacağına inanıyor.

Oppo Hareketli Nesneleri Bu Kamera İle Yakalamayı Hedefliyor

Tasarımı keşfeden ve resimleyen LetsGoDigital, “Özellikle hareketli nesnelerde onları bir akıllı telefon kamerasıyla keskin bir şekilde yakalamak zor olacak. Örneğin, hızla geçen bir bisikletçiyi düşünün. Ardından, eylemi görselleştirmek için telefonu hareket ettirmeniz gerekir. Çerçevenin yan tarafında, üst arka kameranın yüksekliğinde bir delik açarak, cihazı hareket ettirmeye gerek kalmadan çekim yönü kolayca değişir.” diye açıklıyor.

Patent, akıllı telefonun hem arkasında hem de yanında özel bir kamera sensörü kullanmak yerine; Oppo’nun bunun yerine bir sensörün bu iki perspektifin görevlerini yerine getirmesini sağlayan bir ayna sistemi kullandığını gösteriyor.

Buradaki fikir, kameranın bir nesnenin sağa ve çerçeve dışına çıktığını algıladığı anda aynanın dönmesi ve olayı sorunsuz bir şekilde yakalamaya devam etmek için yan kameranın etkin hale getirilmesini gösteriyor. İki sensör yerine bir ayna kullanılması muhtemelen maliyetleri düşük tutar. Ancak Oppo, bir sensörden diğerine atlamak için yazılıma güvenmek yerine; aynı kamerayı takip ettirmenin daha başarılı olacağını düşünüyor.

Oppo Birkaç Değişik Patent Aldı

Oppo henüz aynaları yaratıcı bir şekilde kullanan bir ürün göndermemiş olsa da; bu tasarım ayna kullanan yaratıcı bir kamera teknolojisini tanımlayan ilk patent değil. Bu yılın başlarında, Oppo ayrıca bir kamerayı ileriye doğru (kullanıcıya doğru) veya geriye doğru (kullanıcıdan uzağa) yönlendirmek için ayrı, özel sensörler yerine; aynalar kullanan çift taraflı bir kameranın patentini aldı. Bu fikirler oldukça ilginç görünüyor. Oppo gerçekten ayna kullanan bir tasarım gönderene kadar; bu fikirler çıkmaza giren ilginç fikirler olarak kalacaktır.

Oppo Reno’nun bu yeni tasarımının patenti görmek ve okumak için tıklayınız.

Exit mobile version