Oppo da Takip Cihazı Üretecek!

Oppo Smart Tag takip cihazı ile Apple’a rakip olmaya geliyor. Haberlere göre çinli şirket, takip cihazı kategorisinde Apple ve Samsung’a rakip olacak. Sızan bilgilerden öğrendiğimiz kadarıyla bu cihaz UWB ve USB-C ile şarj edilecek.

Takip cihazı nedir?

Bildiğiniz gibi, bu sene takip cihazları şimdiden oldukça moda. Çoğu marka kendi takip cihazını çıkarmaya başlıyor. Bu cihazlar sayesinde cüzdan, anahtar, çanta hatta ve hatta evcil hayvanlarınızın bile yerini bulabilirsiniz.

Yapılması gereken tek şey kaybolabilecek eşyalara bu cihazları yerleştirmek. Anahtarlık şeklinde de kullanılabilen bu cihazlar sayesinde telefonunuzdan nerede olduklarını görebilirsiniz. Evcil hayvanlarınızın ise tasmasına bu cihazlardan takarak kaybolduklarında yerlerini öğrenebilirsiniz.

Sızan Oppo Smart Tag görüntüsü
Sızan Oppo Smart Tag görüntüsü

Weibo aracılığı ile Digital Chat Station’un paylaştığı iki fotoğraf bize cihaz hakkında bir fikir veriyor. Ek olarak bu modaya katılan Oppo’nun takip cihazının da kendine ait bazı avantajları olacak gibi duruyor.

Oppo Smart Tag özellikleri 

Weibo aracılığı ile sızan fotoğraflarda gelecek olan akıllı takip cihazının görüntüsü hakkında bilgi sahibi olduk. Cihaz AirTag‘e oldukça benziyor. Yine küçük bir disk şeklinde. Fakat en büyük farkı ise bir Type-C giriş portunun bulunması. Bu sayede bu cihazı tekrar tekrar şarj edebileceğiz. Bu fikir de Apple’a nazaran daha çevre dostu diyebiliriz.

Oppo Smart Tag Type-C giriş portu

Detaylar hala çok az sayıda. Fakat Samsung Galaxy SmartTag‘in aksine de, fotoğrafta gördüğümüz kadarıyla bu cihazda UWB desteği bulunuyor. Böylece cihaz, sadece Bluetooth desteği olan Galaxy SmartTag’den daha doğru konum bilgisi verecek.

Ne zaman çıkacak? Fiyatı ne olacak?

Bu cihazın ne zaman çıkacağı ve fiyatı henüz belli değil. Şimdilik elimizdeki bilgiler sadece sızıntılardan ibaret. İlerleyen günlerde ve haftalarda marka açıklama yaptığı zaman sizlere iletiyor olacağız.

Realme Q3 serisi tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri

Exit mobile version