OPPO ColorOS 12 çıkış tarihi açıklandı

OPPO ColorOS 12 yazılım güncellemesinin resmi olarak 16 Eylül'de piyasaya sürüleceği doğrulandı.

Birkaç gün önce, Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, ColorOS 12 yazılım güncellemesinin çıkış tarihinin Eylül ortasından sonuna doğru resmi olarak açıklanacağını duyurmuştu.

Şirket şimdi daha fazla bilgi açıkladı. Yaklaşan ColorOS 12 yazılım güncellemesinin 16 Eylül’de Çin’de yerel saatle 18:00’de başlayacak bir lansman etkinliğinde resmi olarak tanıtımı yapılacağı ortaya çıktı.

OPPO’dan gelen bu yeni işletim sisteminin kod adı “Da Vinci”dir. Birkaç yeni özellik ve işlevsellik ile gelecek. En son Android 12 işletim sistemini temel aldığı söyleniyor. Weibo hesabında kod adını açıklayan şirket, tarihte Leonardo da Vinci kadar sanatta, teknolojide ve bilimde yetkin tek bir insan olmadığını söylemişti.

OPPO COLOROS 12 TELEFON, TABLET VE AKILLI SAAT İLE BİRLİKTE TANITILACAK

‘Digital Chat Station’ın sızdırdığı ColorOS 12’nin afişinde akıllı telefon, tablet ve akıllı saat yer alıyor. ColorOS’un daha yeni sürümünün her üç cihaz türünü de destekleyeceğini gösteriyor. OPPO’nun henüz tabletini piyasaya sürmemesi dikkat çekici… Ancak bu, ürünün yakında geleceğini doğruluyor.

Yeni OPPO yazılımının, Huawei Multi-Screen Collaboration’a benzeyen ‘Çapraz Ekran Bağlantısı’ adlı yeni bir özellikle geldiği söyleniyor. Şirket ayrıca, Xiaomi’den MIUI, Meizu’dan Flyme, Smartisan OS ve HydrogenOS gibi yeni özelliği benimsemeye başladı.

OPPO akıllı telefonların yanı sıra, Çin’deki OnePlus telefonları ColorOS’u çalıştıracak. Küresel modeller ise OxygenOS’u çalıştırmaya devam edecek. Realme’nin aynı zamanda OPPO’nun neredeyse bir alt markası olduğu göz önüne alındığında; ColorOS’un yalnızca ince ayarlı bir sürümü olduğu için telefonlarına da gidecek.

Exit mobile version