Oppo, Çin pazarında Huawei markasını geride bıraktı

Oppo, Çin akıllı telefon pazarına ilk kez liderlik etmek için Huawei markasını geride bıraktı. Find X3 Pro bu hafta geliyor. Counterpoint Research’ün rakamlarına göre Oppo, Çin’de ilk kez en çok satan akıllı telefon markası oldu. Counterpoint’in raporu, Oppo’nun Ocak ayında, Vivo ve Huawei’den önce dünyanın en büyük akıllı telefon pazarının yüzde 21’ini ele geçirmeyi başardığını ve her ikisinin de yüzde 20’ye ulaştığını söylüyor. Apple ve Xiaomi, her biri yüzde 16 ile ilk beşi tamamladı.

Xiaomi Mi Mix 4 ile 5 dakikada telefonunuzu şarj edin

Oppo’nun satışları yıllık yüzde 26 arttı ve bir önceki aya göre yüzde 33 arttı. Counterpoint, yeni Reno 5 serisinin, önceki Reno 4’ten daha düşük bir fiyat noktasında daha iyi özellikler sunması nedeniyle başarılı bir lansman geçirdiğini söylüyor.

Ancak Oppo’nun pazar payı kazanması için birinin kaybetmesi gerekiyor ve rapor, Huawei’nin akıllı telefon sorunlarının Çin’de de sürdüğünü gösteriyor. Counterpoint, Huawei’nin ABD yaptırımlarının neden olduğu bileşen kıtlığı nedeniyle premium pazara odaklanmasını artırdığını, bu nedenle Çinli distribütörlerin hacim için diğer markalara odaklandığını söyledi. Yaptırımlarla da tetiklenen Huawei’nin Honor satışı, pazar payını daha da düşürecek ve Honor artık bir varlığın aksine rakip olarak görülüyor.

HUAWEI NEDEN OPPO MARKASININ GERİSİNDE KALDI?

Ve nedenini görmek çok kolay… 5G akıllı telefonlar 2020’nin son çeyreğinde Çin’de satılan tüm birimlerin% 65’ini oluşturuyordu. Bu aynı zamanda Huawei’nin sıkıntılarını da açıklıyor.

Şirket, 4G çipleri tedarik edebilir, ancak 5G telefonlar için, ticaret kısıtlamaları yürürlüğe girmeden önce stokladığı çiplere güvenmek zorundadır. Bu nedenle Huawei, odak noktasını kâr marjlarının daha yüksek olduğu (ancak satış hacimlerinin daha düşük olduğu) premium pazara kaydırdı.

Bu rakamlar yalnızca bir aydır, ancak Counterpoint, Huawei’nin pazar payının 2021’de düşüşünü sürdürmesini bekliyor. Oppo, en son amiral gemisi telefonu Find X3 Pro’nun piyasaya sürülmesiyle bu fırsattan yararlanmaya çalışacak. Perşembe günü dolu. Erken bir bakış istiyorsanız, şirket hayal gücüne pek bir şey bırakmayan bir teaser’ı tweetledi.

 

Exit mobile version