OPPO, Android 11 tabanlı ColorOS 11’i tanıttı

Android 11 ve değişiklikleriyle birlikte gelen yeni ColorOS 11 güncellemesi, “Make Life Flow” konseptine dayanan kendine has özellikleriyle birlikte geliyor. ColorOS, arayüz özelleştirmelerinde ilerleyerek kullanıcıların kendi temasını, duvar kağıdını, yazı tiplerini, simgeleri, zil seslerini ve daha fazlasını oluşturmalarına olanak tanıyor.

İŞTE COLORS 11’LE GELEN YENİLİKLER

Color OS 11 ile kullanıcılar, kendi zevklerine ve konforlarına daha iyi uyacak şekilde üç renk şeması ve kontrast seviyesiyle Android’in karanlık modunu geliştirme seçeneğine de sahip.

OPPO Relax 2.0, kullanıcıların geniş bir ortam sesleri koleksiyonundan kendi ‘White Noise’ karışımlarını oluşturmalarını sağlar.

OPPO ayrıca Google ile birlikte bir özellik yaratıyor. Üç Parmakla Çeviri olarak adlandırılan bu özellik, Google Lens tarafından desteklenmektedir ve kullanıcıların, üç parmak hareketiyle çekilmiş basit bir ekran görüntüsü aracılığıyla metni yakalayıp çevirmesine olanak tanır.


FLEXDROP İLE UYGULAMALAR ARASI GEZİNİN

ColorOS 11’de dört gözle bekleyeceğiniz bir başka yeni özellik de Flexdrop. Flexdrop, herhangi bir uygulamayı küçük bir yüzen pencereye veya daha da küçük bir mini pencereye yeniden boyutlandırmanıza izin vererek çoklu görev yapmayı kolaylaştırmaya odaklanır. Bu nedenle, video izlerken, oyun oynarken veya tam ekranı kaplayan diğer görevleri yaparken, diğer uygulamalardaki etkinlikleri takip etmeyi de seçebilirsiniz. Bu özellik henüz yayında değil ve umarım önümüzdeki ay kullanıma sunulması bekleniyor.


Ayrıca şarjınız azaldığında devreye giren ancak yine de çalıştırabileceğiniz altı adede kadar uygulamayı seçme seçeneği sunan yeni bir ‘Süper Güç Tasarruf Modu’ da vardır. Pil Koruması özelliği ayrıca, kullanıcıların gece boyunca telefonlarını düzenli bir şekilde şarj etmeleri halinde pil ömürlerini uzatmalarına, yüzde 80’e ulaştığında şarjı durdurur. Daha sonra kullanıcı genellikle uyandığında telefonun tam şarj olmuş halde almasını sağlamak için planlı bir şekilde yeniden şarjı yeniden başlatarak gücün yüzde 100 olmasını sağlar.

COLOROS 11’LE DAHA AKICI KULLANIM

Tüm özellik eklemeleri somut bir deneyim sağlasa da, genel deneyime yardımcı olan kaputun altında da birkaç değişiklik var. OPPO, özel gecikme azaltma motorunu “Quantum Animation” ile birleştirerek, RAM kullanımını % 45, yanıt oranını % 32 ve kare oranını % 17 artırdığını iddia ederek, UI First 2.0’ı ColorOS 11 ile birlikte sunduğunu iddia ediyor. Öte yandan SuperTouch, kullanıcı senaryolarını belirlediğini ve dokunma yanıt hızını optimize ettiğini ve sistem akıcılığını iyileştirdiğini iddia ediyor.

ÖZEL SİSTEM İLE VERİLERİNİZİ SAKLAYIN

ColorOS 11, Google’ın Android 11’de halihazırda gerçekleştirdiği değişiklikleri geliştirerek, kullanıcı güvenliği ve gizliliğine de odaklandı. Örneğin, ‘Özel Sistem’ adlı yeni özellik, uygulamaların ikinci bir sürümünü çalıştırabileceğiniz ayrı bir “sistem” oluşturur ve diğer verileri orijinalinden bağımsız olarak saklamanızı sağlar. Bunların hepsine yalnızca ayrı bir parmak izi taraması veya parola ile erişilebilir. Normal telefon profilinize dökülmesini istemediğiniz içeriği depolamak için kullanabilirsiniz; bu, iş-yaşam dengesi gibi diğer kullanım durumları için kullanışlı olabilir. Bu özelliğin Kasım 2020’de gelmesi bekleniyor.

Dahası, Uygulama Kilidi artık kullanıcıların uygulamaları bir parola, parmak izi veya yüz doğrulama yoluyla kilitlemesini sağlamak için yeni bir kısayol alıyor. İzin sistemi ayrıca, Android 11’deki değişikliklere uygun olarak uygulama kapatıldığında kamera, mikrofon ve konum erişimini sıfırlayan geçici izinlerle farklılık yaratıyor.

İŞTE COLORS 11 ALACAK MODELLER

ColorOS 11, birkaç ay içinde birkaç OPPO akıllı telefonda kullanıma sunulacak. Bu arayüz yapısı Find X2 Serisi ve Reno 3 serisi ile başlayacak ve daha sonra Find, Reno, F, K ve A gibi serilerdeki cihazlar da dahil olmak üzere yirmi sekiz farklı telefon modelinde kullanıbilecek.

Exit mobile version