Oppo 10x Zoom Hayalleri Süslüyor

Oppo, söylentiye göre 10x zoom lensli bir akıllı telefon kamera sistemi geliştirdiğini onayladı . Bu teknoloji, şirketin birkaç yıl önce gösterdiği 5x zoom prototipine benziyor ve periskop tarzı bir prizmanın kullanılmasıyla gerekli fiziksel derinliği sağlamak için telefonun yanal genişliğinden faydalanıyor.

Oppo Kamerası Ne Tür Özelliklere Sahip Olacak ?

Kamera etrafında bu kez 15.9-159mm eşdeğeri, yani bir ultra perspektif ile başlayacak ve orta telefoto zoom olacak. Temelde 3 ana lens var ve bu yüzden Oppo’nun “kayıpsız” zoom iddiası tüm zoom aralığında tam olarak doğru olmayabilir. Ancak yine de oldukça esnek olması gerekir.

Sistem optik görüntü dengeleyicisine sahip, ancak şimdiye kadar Oppo diyafram hakkında hiçbir şey söylenmiyor. Bu da telefonlarda yakınlaştırma mercekleriyle yapılan önceki denemelerin dezavantajı.

Örneğin, Asus Zenfone Zoom 3x f / 2.7-4.8 objektife sahipti ve sonuçlar mükemmel değildi. iPhone XS’deki 2x f / 2.4 “telefoto” lens bile; aydınlatma koşullarının en iyi olduğu durumlar dışında; daha geniş, daha hızlı ana kamerayı kırpmaktan dolayı daha kötü sonuçlar veriyordu.

Oppo önümüzdeki ay MWC 2019’da kamerayı göstereceğini söylüyor, ancak bunun ticari bir ürün şeklinde olup olmayacağı belli değil. 5x zoom kamera MWC 2017’de gösterildi ve asla piyasaya sürülmedi. Bu yüzden umarım yeni sürüm ticari gerçekliğe daha yakındır. Oppo şimdi seri üretime hazır olduğunu iddia ediyor.

Exit mobile version