Openal32.dll Hatası Nasıl Çözülür?

Openal32.dll hatası ile karşılaşan bir Windows kullanıcısıysanız bu yöntemlere başvurabilir ve sorunu çözebilirsiniz.

Openal32.dll Hatası Nasıl Çözülür?

Openal32.dll hatası mı alıyorsunuz? Bu hata büyük bir çoğunlukla bir video oyununu oynamaya çalışırken, Windows bilgisayar açılırken ya da kapanırken, belirli programları kullanırken ortaya çıkar ve kullanıcının işleme devam etmesinin önünde büyük bir engel oluşturur.

Hata mesajı zaman zaman çeşitlilik göstermekte olsa da sorunu çözüme kavuşturmak için izlenecek olan yöntemler aynıdır. Siz de bu sorunu yaşıyorsanız aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.

Openal32.dll Hatası İçin Çözüm Yolları

Bu hata ile karşılaşıyorsanız yukarıdaki yöntemlere başvurabilirsiniz. Bunlarla ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Dosyanın Silinip Silinmediğini Kontrol Etme

Bu dosyayı bir yanlışlık sonucunda silmiş olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Dosyayı yanlışlıkla sildiğinizi düşünüyorsanız Geri Dönüşüm Kutusu’nu kontrol edin. Geri Dönüşüm Kutusu eğer henüz boşaltılmamışsa onu kurtarabilirsiniz ama bunun için artık çok geç ise dosya kurtarma yazılımı ya da sistem geri yükleme gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.

Hatayı Veren Programı Yeniden Kurma

Hata hangi programı kullanmaya ya da hangi oyunu oynamaya çalışırken ortaya çıkıyor ise o programı ya da oyunu silip yeniden yüklemeyi deneyin. Programı sildikten sonra o program ile ilgili geriye hiçbir kalıntı kalmadığından emin olun.

Dosyayı Resmî Yerden Tekrar İndirme

Bütün bu yöntemleri denemenize rağmen hatayı almaya devam ederseniz OpenAL Windows programını resmî web sitesi üzerinden indirip kurabilirsiniz. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra sorun büyük bir olasılıkla çözüme kavuşacaktır.

Sistem Geri Yüklemesi Yapma

Sorun eğer yaptığınız bir değişiklikten sonra meydana gelmişse bu durumda sistem geri yüklemesi yapmak iyi bir fikirdir. Bu işlem, soruna neden olan faktörü tespit etmenize ve ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

Bunun için Denetim Masası’nı açın. Arama bölümüne “kurtarma” yazıp Enter tuşuna basın. “Kurtarma” bölümüne girin ve Sistem Geri Yüklemeyi Aç’a tıklayın. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükleme seçeneğini göreceksiniz, ilerleyin. Geri yükleme noktasını belirleyin.

Bilgisayarı Virüsten Koruma Yazılımı ile Tarama

Bilgisayarınızda DLL dosyalarına zarar veren bir zararlı yazılım olabilir. Antivirüs programları ile bilgisayarınızı taratın ve her şeyin yolunda gittiğinden emin olun.

Exit mobile version