OpenAI, Yazıyı Videoya Çeviren Aracını Duyurdu

OpenAI, yazıyı videoya dönüştüren yapay zekâ modelini tanıttı. Peki, model nasıl çalışıyor? Şirket, bu soruyu örneklerle yanıtladı.

OpenAI, Yazıyı Videoya Çeviren Aracını Duyurdu

OpenAI, yazıyı videoya çeviren yapay zekâ teknolojisi olan Sora’yı duyurdu. Bir dakikaya kadar uzunlukta yüksek çözünürlüklü videolar üreten yepyeni bir model olan Sora, Japoncada gökyüzü anlamına geliyor.

OpenAI’ın Yazıyı Videoya Çeviren Aracı Ne Zaman Sunulacak?

Sora, yakın zamanda herkesin kullanıma sunulmayacak. OpenAI, devrim yaratma potansiyeli olan yeni aracı ilk etapta modelin herkesin kullanımına açmanın olası olumsuz sonuçlarını ve kötüye kullanım ihtimalini değerlendirecek küçük bir araştırmacı grubunun deneyimine sunacak.

Şirket, web sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Sora’nın birden fazla karakter ve çeşitli hareketler kullanarak, özne ile arka plan uyumuna dikkat ederek karmaşık sahneler yaratabildiğini belirtti. OpenAI’a göre model sadece kullanıcının metin isteminde ne kastettiğini değil, aynı zamanda bu şeylerin fiziksel dünyada nasıl var olduğunu da anlıyor.

Şirketin paylaştığı Sora tarafından oluşturulan videolardan birinde mükemmel bir kar manzarası eşliğinde yürüyen bir çift bulunuyor.

Diğer bir videoda ise birkaç yünlü mamutun karın içinde kameraya doğru hareket ettiği görülüyor.

Sora, yazıyı videoya dönüştüren ilk model değil. Daha önce Meta ve Google da dahil olmak üzere pek çok şirket, metin istemini videoya dönüştürme araçlarını tanıttı. Bunların yanında kullanıma sunulmuş hâlihazırda birçok araç bulunuyor. Tabii, şimdiye kadar kullanıma sunulan hiçbir araç en az 1 dakikalık video sunmadı.

Yazıyı videoya dönüştürme araçlarının özellikle son zamanlarda artışta olması, bunların sahte görüntüleri daha kolay oluşturmaya olanak sağlaması ile ilgili endişeleri de arttırmıyor değil. Şirket de bu nedenle herkese sunmadan önce bir değerlendirme sürecinden geçmek istiyor.

Exit mobile version