OpenAI, Elon Musk’ı Yalanladı: Anlaşma Yok

OpenAI, Elon Musk tarafından açılan davada kendisine yöneltilen iddialara verdiği karşılıkta anlaşma olmadığını öne sürdü.

OpenAI, Elon Musk'ı Yalanladı: Anlaşma Yok

OpenAI, Elon Musk’ın açtığı davada kendisine yöneltilen iddialara Musk ile herhangi bir anlaşmanın bulunmadığını belirterek yanıt verdi.

Musk, kısa bir süre önce OpenAI’a karşı bir dava açmış ve onu kâr amacı gütmeyen bir kuruluş misyonundan uzaklaştığını ileri sürmüştü. Şirket, milyarderin iddialarında tutarsızlık olduğunu öne sürdü.

OpenAI, Ortada Bir Anlaşma Olmadığını Söyledi

Şirket, davada ileri sürülen bu kuruluş anlaşmasını Musk’ın başlangıçta desteklediği, daha sonra terk ettiği, ardından da onsuz başarılı olmasını izlediği bir girişimin meyveleri üzerinde hak iddia etmek için uydurduğu bir senaryo olarak yorumladı.

OpenAI, Musk’ın OpenAI’ın Musk’ın kendisi tarafından kontrol edilecek kâr amacı güden bir yapıya geçişi desteklediğini gösterecek kanıtlar olduğunu belirtti. Milyarderin fikirlerine ilgi gösterilmediğinde ise girişimi desteklemeyi bıraktığı iddia edildi.

Bu açıklama, şirketin bu ayın başlarında Musk’ın hala girişimle ilişkisi olan döneme ait olduğu iddia edilen e-postaları yayımladığı bir yazıyı akıllara getiriyor. Bu yazışmalara göre Musk, OpenAI’ın kâr amacı güden bir kuruluşa dönüştürülmesinden yanaydı. Hatta CEO olarak tam kontrol sahibi olmak ve çoğunluk hissesine sahip olmak istiyordu.

OpenAI, şirketin kaydettiği inanılmaz teknolojik ilerlemeyi gören Musk’ın bu başarıya şimdi de kendisinin sahip olmak istediğini ifade etti.

Şirket, “Musk, bu davayı insanlar için açtığını iddia ediyor. Oysa gerçek, Musk’ın çelişkili iddialarından bile anlaşılıyor” sözlerine yer verdi.

Exit mobile version