OpenAI, Google’a Rakip Arama Motoru Geliştiriyor

OpenAI'ın Google'ın arama motoruna alternatif bir hizmet üzerinde çalıştığı öne sürüldü. Peki, bu Google'ı tahtından eder mi?

OpenAI, Google'a Rakip Arama Motoru Geliştiriyor

OpenAI zaten gerek DALL-E gerek ChatGPT ile teknoloji sektörünü sarsmayı başardı ve Google gibi teknoloji devlerine yeni nesil yapay zekâ özellikleri sunmaya zorladı fakat bu, onun diğer şirketleri yeniliğe yönlendiren tek hamlesi olmayabilir.

The Information tarafından aktarılan bilgilere göre OpenAI bir arama motoru üzerinde çalışıyor. Yapay zekâ araştırma şirketinin planları hakkında bilgi veren bir kaynağa dayanarak öne sürülen bu iddiaya göre hizmet kısmen Microsoft’un arama motoru olan Bing tarafından desteklenecek.

Bunun ChatGPT’den ayrı bir hizmet olup olmayacağı belli değil. Bununla birlikte, ChatGPT Plus şu anda aboneliğin bir parçası olarak kullanıcılara Bing ile göz atma özelliği zaten sunuyor.

OpenAI, Arama Motoru ile Google’ı Tahtından Edebilir mi?

İddia eğer doğru ise bu, OpenAI’ın Google’a karşı şimdiye kadarki en doğrudan meydan okuması olacak. Arama motoru, yıllardan beri Google’ın ana gelir kapısını oluşturuyor. Çevrim içi reklamcılık sayesinde şirket oldukça uzun bir zamandır gelirini her geçen gün arttırmayı başarıyor.

Asıl soru, OpenAI’ın olası bir arama motorunun Google’a tercih edilip edilmeyeceği ve hatta Google’ı tahtından devirip deviremeyeceği.

Google, yapay zekâ tarafından oluşturulan içerik ve kalitesiz içerikler nedeniyle son yıllarda arama sonuçlarının kalitesi ile tartışma konusu oldu. OpenAI’ın eğer arama motoru ile Google’ı bu alanda geçmeyi planlıyorsa bu tür detaylara dikkat etmesi gerekiyor.

Exit mobile version