Online Ticaret Tepkilerin Odağında Yer Alıyor

Studio Shot Of Smiling Causally Dressed Young Woman Using Mobile Phone

Herkesin bir şekilde alışveriş yaptığı online ticaret tepkilerin odağında yer alıyor. Peki ne oldu da yeni problemler ile karşılaşıldı. Hadi gelin bu konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Günümüzün en önemli platformları içerisinde yer alan e-ticaret siteleri ne yazık ki birçok sorunun kaynağı. Her ne kadar Amazon gibi firmalar müşteri desteğini üst seviyelere çıkarsa bile yine de çoğu geri planda kalıyor. Peki online ticaret alanında ne tür sorunlar yaşanıyor.

Güvenilir e-ticaret siteleri hariç diğerlerinde bazı problemler ortaya çıkabiliyor. Mesela geçtiğimiz günlerde sürekli yanlış kargo gönderimi gündeme gelmişti. PlayStation 5 siparişi veren birisine dalga geçer gibi bisküvi gönderebiliyorlar.

Online ticaret tepkilerin odağında yer alıyor

Türkiye’de bu tür platformları düzenleyen Ticaret Bakanlığı yeni kararlar almaya devam ediyor. Online sitelerin eskisine göre çok daha fazla kontrol edileceği bu tür kararlardan anlaşılıyor. Yani e-ticaret sitelerinin ensesinde gezecekler.

online ticaret hedef tahtasına

Tüm bunlara ek olarak müşteri hizmetlerinin sağlıklı çalışması ticaret Bakanlığı tarafından önemseniyor. E-ticaret siteleri müşterilere yeteri kadar destek veremezse platformları kapatılabilir. Bu durum denetimleri daha da sıkı hale getiriyor. Ayrıca e-ticaret siteleri tüm ürünleri satmak yerine sadece belli alanlara yönelecek.

Peki sizce e-ticaret sitelerinin ne tür eksikleri var?

Exit mobile version