OnePlus’ın kurucu ortağı Essential şirketini satın aldı

OnePlus’un eski yöneticisi Carl Pei’nin yakın zamanda piyasaya sürdüğü ‘Nothing‘ Essential markasını satın aldı. Elbette, Android yaratıcısı Andy Rubin tarafından Google’dan ayrıldıktan sonra kurulan şirket önemliydi. Düşük satış performansı nedeniyle kapılarını kapatmadan önce tek bir akıllı telefon çıkardı. Pei’nin resmi Nothing duyurusundan önce 6 Ocak 2021’de tamamlanan Nothing’s’in satın alınması, Essential’ın tüm ticari markalarını, logosunu ve diğer markalarını içeriyor.

9to5Google’ın Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi’ndeki dosyalardan alıntı yaptığı bir habere göre, OnePlus’ın kurucu ortağı Carl Pei’nin yeni donanım girişimi Nothing, artık Andy Rubin’in Essential şirketinin sahibi. Şirket kısa süre önce, Alphabet Inc.’in risk sermayesi kolu olan GV liderliğindeki Series A finansman turunda 15 milyon dolar topladı. Şu anda bu yılın sonlarında piyasaya çıkacak bir çift kablosuz kulaklık üzerinde çalışıyor.

Samsung bataryası bitmeyen telefonu Galaxy F62’yi duyurdu

Henüz Nothing işlemi resmen ilan etmemiş olsa da, 9to5Google’daki arkadaşlar, Andy Rubin’in Essential to Nothing Technologies Limited’in mülkiyetini imzaladığını gösteren, Birleşik Krallık Fikri Mülkiyet Ofisi’nde son başvuruları buldular. Başvurular, Nothing’in başvuruyu 11 Kasım 2020 gibi erken bir zamanda gönderdiğini ve sürecin 6 Ocak 2021 itibarıyla tamamlandığını ortaya koymaktadır. Ekteki ekran görüntüsünde ayrıntılı olarak açıklandığı üzere işlem, Essential’ın tüm mevcut ticari markalarını ve logolarını içermektedir. Ancak şirketin sahip olduğu tüm patentleri içerip içermediğini açıklamıyor.

Essential’ı Nothing’in satın alması mantıklı değil çünkü ikincisi, geçen yıl mağazayı kapatmadan önce kendi Home akıllı hub’ı ve hoparlörü üzerinde çalışıyordu. Carl Pei, Nothing’in çeşitli akıllı ev ürünleri üzerinde çalışmadığını zaten doğruladığından, satın alma şirkete üzerine inşa edebileceği mevcut bir platform sağlamaya yardımcı olabilir. Essential ayrıca kapanmadan önce GEM kod adlı benzersiz bir akıllı telefon tasarımı üzerinde çalışıyordu. Bu da Nothing’in çok da uzak olmayan bir gelecekte akıllı telefon pazarına girme planları hakkında spekülasyonları artırıyor.

Resmi web sitesi üzerinden önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak ürünleri hakkında daha fazla ayrıntı gösterecek hiçbir şey ayarlanmadı. Bunu yaptığında, şirketin Essential’ı satın almasının ürün kataloğunu nasıl etkilediğinden emin olurduk. Şu an itibariyle, yukarıda bahsedilen detaylar hakkında hiçbir şey söylemedi. Şirketten daha fazlasını öğrenir öğrenmez bu gönderiyi güncelleyeceğiz.

Exit mobile version