OnePlus, OPPO ile daha da birleşiyor

Geçen yıl Eylül ayında, OnePlus CEO’su Pete Lau, OnePlus, OPPO ve Realme’yi denetleyen bir yatırım firması olan OPLUS’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı olarak ek bir rol üstüne aldı. Kısa süre sonra şirket, OnePlus ve OPPO’nun Ar-Ge ekiplerini birleştirdiğini öne sürdü. Şirket “OPLUS içinde bazı Ar-Ge yeteneklerini daha da entegre etme” sürecinde olduğunu doğruladı. OnePlus’ın açıklaması, iki şirketin o sırada Ar-Ge ekiplerini birleştirdiğini tam olarak doğrulamasa da, Lau şimdi entegrasyonun daha da ileri gittiğini öne süren bir açıklama paylaştı.


İlginizi Çekebilir: OnePlus 8T parçalarına ayırdılar


OPPO İLE ONEPLUS EKİPLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Lau, OnePlus Topluluk forumlarındaki yakın tarihli bir gönderide şunları yazdı: “Birçoğunuzun bildiği gibi, geçen yıl hem OnePlus hem de OPPO için ürün stratejisini denetlemek için bazı ek sorumluluklar üstlendim. O zamandan beri, operasyonlarımızı daha iyi hale getirmek ve ek paylaşılan kaynaklardan yararlanmak için birkaç ekibimizi OPPO ile entegre ettik. Bu değişikliklerin olumlu etkisini gördükten sonra, organizasyonumuzu OPPO ile daha fazla entegre etmeye karar verdik.”

HER İKİ MARKA DA BAĞIMSIZ OLARAK DEVAM EDECEK

Açıklama, OPPO ve OnePlus’ın artık aynı Ar-Ge ekibini paylaştığını doğrulamakla kalmıyor. Aynı zamanda daha fazla ortak noktaları olduğunu da ortaya koyuyor. Açıklama, paylaşılan ekiplerle ilgili ayrıntılara girmedi. Her iki markanın da bağımsız olarak çalışmaya devam edeceğini gösteriyor. Lau ayrıca, ek kaynaklar sayesinde entegrasyonun OnePlus’ın yazılım güncelleme durumunu iyileştirmesine yardımcı olacağını iddia ediyor. Bu durumda, ileriye dönük OnePlus’tan daha hızlı ve daha kararlı yazılım güncellemeleri görmeyi bekleyebilirsiniz.

GELECEKTE AYNI CİHAZLARDAN ÇOK GÖRECEĞİZ

OnePlus, OPPO ile birkaç ekibi entegre ettiğini doğrulamak için geliyor. Çoğunuz iki şirketin çok fazla altyapı paylaştığının farkında olabilirsiniz. Son birkaç yılda, markalar neredeyse aynı birkaç cihazı piyasaya sürdü. Örneğin, OnePlus 8 Pro ve OPPO Find X2 Pro gibi… Yazılım tek önemli farklılaştırıcı faktördü. Şirket entegrasyonu onayladığına göre, gelecekte bu tür daha fazla cihaz görmeyi bekliyoruz.

Şirketin bir sözcüsünden gelen e-postada, OxygenOS’un küresel pazarlar için işletim sistemi olarak kalacağını doğruladı. Android 12 tabanlı OxygenOS 12 olgunlaştığında muhtemelen kesin olarak öğreneceğiz.

Exit mobile version